Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:149728
 
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Eiropas politika loģistikas jomā    4
2.  Transports un tā klasifikācija    8
3.  Transporta loģistikas būtība un funkcijas    12
4.  Transporta loģistikas organizācijas īpatnības    13
  Secinājumi    16
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    18
Фрагмент работы

Ievads
Šodien nav tādas nozares vai darbības sfēras, kurā loģistikas principi nevarētu tikt izmantoti vai nedotu darbības izmaksu ekonomiju. No ražošanas un produkcijas sadales sfēras loģistikas pamatprincipus pārņēmušas arī bankas, universitātes, slimnīcas un valsts iestādes.
Atskatoties uz pēdējiem pāris gadsimtiem, tad noteikti var apgalvot, ka pasaule lielāko attīstības lēcienu ir piedzīvojusi tieši šajā laikā, jo tas ir raksturīgs ar pasaules kariem un kā likums kara laikā tehnoloģijas un vispārīgā zinātne attīstās paātrināti. Principā mobilitāte ir viens no lielākajiem 20.gadsimta sasniegumiem.
Transporta pārvadājumi ietekmē turpat vai katru uzņēmumu pasaulē. Riski šajā sektorā rada nozīmīgas raizes biznesā iesaistītajiem. Benzīna cenu celšanās, darbinieku mainība, kredītriski, tirgus konkurence – šiem un citiem riskiem ir būtiska ietekme uzņēmumu pamatdarbībā un ietekmē transporta uzņēmumu kopējo darbību.
Transports ir sarežģīta pasaules saimniecības sistēma. Bez transporta ražošana mūsdienās nav iespējama. Bez transporta nevar pastāvēt neviena cita ražotne, pat ne pārtikas veikals, kuram arī periodiski ir jāpapildina preču klāts, un bez transporta to praktiski nav iespējams izdarīt. Tāpat transporta pakalpojumiem ir nepieciešami arī cilvēkiem, kuriem jānokļūst, piemēram, no vienas valsts uz otru vai arī no okeāna viena krasta uz otru1. Respektīvi, izejvielu nogāde to pārstrādes vietās un gatavās produkcijas piegāde patērētājiem nevar notikt bez transporta līdzekļiem, to iekārtām un ceļiem, tādēļ transportu uzskata par materiālās ražošanas nozari, kurai ir liela nozīme teritoriālajā darba dalīšanā un valstu sadarbībā.
Kopš neatkarības atgūšanas Latvijā par vienu no perspektīvajām nozarēm ir bijusi izvirzīta transporta nozare, ir ticis deklarēts, ka Latvija ir tranzīta valsts un šī ir ekonomikas prioritāte. Ir pagājuši turpat 20 gadi un nav mums tranzīta tādā izpratnē, kā tas vienmēr ir ticis deklarēts. Transports neeksistē pats par sevi. Līdzšinējā tehnoloģija ir nesaraujami saistīta ar cilvēku, kas to vada un apkalpo.
Savā darbā apskatīšu transporta loģistiku no Eiropas politikas puses, kā arī tiks apskatīta transporta klasifikācija un izvērtēta katra attiecīgā transporta veida priekšrocības un trūkumi attiecībā uz loģistiku un meklēta transporta loģistikas būtība un funkcijas, kā arī noteiktas transporta loģistikas organizāciju īpatnības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация