Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:910861
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Neliels vispārējs ieskats   
1.1.  Transporta nozares kompleksa raksturojums   
1.2.  Tiesiskā bāze, kas regulē transporta nozari Latvijā   
2.  Transporta veidi   
2.1.  Dzelzceļa transports   
2.2.  Ūdenstransports   
2.3.  Autotransports   
2.4.  Gaisa transports   
2.5.  Cauruļvadu transports   
2.6.  Efektīvākais transporta veids   
2.7.  Spēcīgākie transporta uzņēmumi Latvijā   
2.7.1.  A/S ”Severstaļiat”   
2.7.2.  ”TNT Latvia”   
2.7.3.  ”DHL”   
  Transporta kompleksa starptautisko ekonomisko attiecību attīstība   
4.  LV autotransporta autopārvadātāju ieguvumi un zaudējumi, sakarāar pievienošanos ES   
5.  Pārvadājumu vadīšanas apskate   
5.1.  Autotransports   
5.2.  Gaisa transports   
5.3.  Sabiedriskais transports   
  Secinājumi un priekšlikumi   
Фрагмент работы

Latvijā pamazām tiek sakārtota uzņēmējdarbības vide, palielinās ārvalstu investīciju daudzums, tiek dibināti dažādi kopuzņēmumi. Izglītotāki kļūst arī uzņēmumu vadītāji, sāk izmantot dažādas pirms tam Latvijā neizmantotas tehnoloģijas, kas palīdz strādāt efektīvāk.
Katram uzņēmumam, lai tas spētu ražot produkciju vai arī sniegt pakalpojumus, ir vajadzīgas izejvielas. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai tās vienmēr būtu pietiekamā daudzumā, kvalitātē un uzņēmumam viegli pieejamas.
Transports ir viena no loģistikas galvenajām sastāvdaļām, savukārt loģistika – viena no galvenajām mūsdienu saimniecības nozarēm. Nevienam vairs nav brīnums, ka mūsdienu loģistikas galvenais uzdevums ir virzīt un vadīt loģistikas procesus, tā atrodot iespējas pilnveidot patērētāja apkalpošanu un tajā pašā laikā samazinot krājumu apjomus.
Šobrīd ikviena uzņēmuma mērķis ir nodrošināt vajadzīgās preces īstā laikā un vietā ar minimālām izmaksām, diemžēl ne katrs spēj to realizēt dažādu faktoru dēļ. Efektīva preču transportēšanas politika ir ikviena uzņēmuma izaugsmes un sekmju ķīla. Piedāvājot pakalpojumus gan ražotājiem gan iedzīvotājiem, transports ir sociālās un ražošanas infrastruktūras nozīmīga sastāvdaļa un būtiska valsts attīstības nozare, īpaši, ja valstij ir izdevīgs ģeogrāfiskais stāvoklis, kā tas ir Latvijai.
Ar transporta palīdzību tiek īstenota ražotāju un patērētāju savstarpējā mijiedarbība, transporta ieturējumi veido ievērojamu daļu no produkcijas beigu izmaksām. Katrs transporta veids raksturojas ar savām tehniski - ekonomiskajām īpatnībām un uz to pamata veidojas dažādu transporta veidu pielietošanas sistēma.
Transporta nozares attīstās dinamiski. Pārvadājumu apjoms palielinās ne tikai noteiktu valstu iekšienē, bet palielinās arī starptautiskajās satiksmes apjomi. Pasaules transporta sistēma sevī ietver visus maģistrālos transporta veidus un starptautiskie pārvadājumi veido pasaules tirgus funkcionēšanas pamatus. Starptautisko preču apgrozījuma pieaugums noved pie attiecīga kravas pārvadājumu pieauguma, savukārt, intensīva starptautisko pasažieru pārvadājumu paplašināšana saistīta ar iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanos. Starptautiskie pasažieru pārvadājumi nodrošina darījumus, kultūras, politiskos sakarus, tūrisma apmaiņas braucienus, starptautisko darba spēka migrāciju.
Mūsdienu pasaules straujajā attīstības procesā transports ir attīstījies līdz jaunai kvalitātei, kas ļauj pārvietot kravas un cilvēkus ātri un visā pasaules telpā. Savukārt, pasaules tirdzniecības pieaugums, dod lielākas iespējas preču izvēlē, padarot tās lētākas un tādejādi veicinot konkurences attīstību. Galvenie faktori, kas ir veicinājuši šādu transporta sistēmas attīstību ir sekojoši:
pieaugošs iedzīvotāju skaits;
pasaules valstu ekonomiskā attīstība;
Brīvais pasaules tirgus, tā liberalizācija, ir noveduši pie milzīgas preču piedāvājuma daudzveidības, tādejādi arvien pieaugot pasaules ārējās tirdzniecības apjomam. Tas, savukārt, ir katras sevi cienošas valsts mērķis – realizēt savu uzņēmumu produkciju ārpus savas valsts robežām. Lai šos milzīgos preču apjomus ātri, droši un izdevīgi transportētu, rodas nepieciešamība pēc daudzveidīgiem transporta uzņēmumiem, attīstītas transporta infrastruktūras, moderniem transporta līdzekļiem. Tik pat būtiski ir arī plānot, organizēt un kontrolēt šos daudzveidīgos transportēšanas procesus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация