Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Transportlīdzekļu vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē raksturojums, ja personai ir vai nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesības

     

    Реферат8 Право

2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:242232
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS    4
I.  Transportlīdzekļa vadīšana ja ir iegūtas vadīšanas tiesības    5
II.  Transportlīdzekļa vadīšana ja nav iegūtas vadīšanas tiesības    5
  SECINĀJUMI    7
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    8
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Darba autore secina, ka kriminālprocesu materiāli un statistikas dati rāda, ka Latvijā ir vairāki tūkstoši cilvēku, kuri, apzinādamies, ka transportlīdzekļu vadīšana reibuma stāvoklī ir bīstama gan pašam vadītājam, gan arī citiem cilvēkiem, ka par to ir paredzēta atbildība, tai skaitā kriminālā, tomēr pārkāpj likumu un vada transportlīdzekļus reibumā.
Sabiedrībā valda dažādi viedokļi par to, cik patiesībā ir pieļaujami sēsties pie stūres mazliet iedzērušam. Vieni domā, ka tas nav pieļaujams nevienā situācijā, bet citi domā, ka vairumā gadījumu cilvēki tomēr ir spējīgi objektīvi novērtēt savu reibuma pakāpi. Tas nozīmē, ka gadījumos, ja iedzerts ir ļoti maz un braukt ir ļoti nepieciešams (piemēram, nav pilnīgi nekāda cita veida, kā nokļūt mājās no kāda pasākuma, vai ir pienākusi ziņa, ka kādam Jums ļoti tuvam cilvēkam ir pēkšņi sākušās veselības problēmas un viņam būtu nepieciešama Jūsu klātbūtne), tad automašīnas vadīšana, esot mazliet iedzērušam, tomēr ir pieļaujama. Darba autores prāt alkohola vai citu apreibinošu vielu lietošana savienojumā ar transportlīdzekļa vadīšanu nekādā gadījumā nav pieļaujama, jo personas reakcija, atrodoties uz valsts ceļiem, būtiski samazinās un ir varbūtība, ka persona, kura lietojusi apreibinošas vielas uz ceļa kļūst pārgalvīgs un veicina agresīvu braukšanu.
Ceļu satiksmes negadījumu analīze liecina, ka ļoti bieži transportlīdzeklis tiek vadīts alkohola reibumā, retāk narkotisko vielu iespaidā. Jāatzīmē, ka šai tendencei ir tieksme pieaugt, ko var novērot katru dienu plašsaziņas tīklos.
Veicot šo darbu, autore iepazina Krimināllikumu un Administratīvās atbildīgas likumu, un secina, ka uz doto brīdi ir samērā bargi administratīvie sodi par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1391251
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация