Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:611570
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Taekvondo ir mūsdienīgs divcīņas veids, kas slavens ar kājas spērienu izpildījuma kvalitāti – tā izcelsme meklējama Korejā. Kopš 2000. gada Sidnejas Olimpiskajām spēlēm taekvondo WTF atzīts par olimpisko sporta veidu. Olimpiskajā taekvondo jeb taekvondo WTF cīņas noteikumi pieļauj spēcīgus sitienus ar kājām pa ķermeni un galvu, sitienus ar rokām pa ķermeni. Sportisti velk aizsargekipējumu – ķiveri, galvas aizsargāšanai, vesti ķermeņa aizsargāšanai, cirkšņa aizsargus, apakšdelmu aizsargus, apakšstilbu un pēdas pacēluma aizsargus. Nav atļauti sitieni ar ceļiem, elkoņiem, sist zem jostas vietas, pa muguru.

Taekvondo kā divcīņas sporta veidu varētu uzskatīt par sporta veidu ar paaugstinātu traumatisma iespējamību, salīdzinājumā ar citiem sporta veidiem. Kaut gan pēc Oksfordas gadagrāmatas datiem, cīņas traumatisma ekstensīvais rādītājs ir tikai 0,8. Tas izskaidrojams ar to, ka cīņas sports tomēr nav tik izplatīts kā, piemēram, sporta spēles. Katram sporta veidam traumatismā ir zināma specifika, tipiska lokalizācija, arī taekvondo, turklāt varētu izšķirt arī raksturīgākās treniņu un sacensību traumas.

Traumas taekvondo treniņos

Treniņos galvenais traumatisma cēlonis varētu būt nepareiza treniņu organizācija un izvēlētā metodika.
Traumas rodas, ja treneris neievēro didaktiskos apmācību principus – nodarbību regularitāti, pakāpeniskumu sarežģītu kustību elementu apgūšanā, iesildīšanās noteikumus. Kārtīga iesildīšanās taekvondo ir ļoti būtisks faktors, lai nerastos muskuļu un saišu sastiepumi un plīsumi (galvenie riska faktori augšstilba muskuļi, īpaši augšstilba divgalvainais muskulis, ceļa saišu traumas, turklāt, kā liecina pētījumi, paceles cīpslu traumas biežāk gūst sievietes). Iesildīšanās veicina asins pieplūdi muskuļiem: tie kļūst elastīgi, spējīgi amortizēt ar lielu fizisku slodzi veiktas kustības, saites pakāpeniski tiek iestieptas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация