Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:446917
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.10.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi

1. Bezdarbs ir tāds stāvoklis ekonomikā, kad kvalificēts un darba spējīgs iedzīvotājs var un vēlas strādāt saskaņā ar piedāvāto darba algas likmi, bet viņam nav darba atbilstoši savai kvalifikācijai. Bezdarbs ir viena no svarīgākām problēmām jebkurā valstī, jo tā rada virkni negatīvu ekonomisku, sociālu un politisku seku. Bezdarbs nozīmē nepilnīgu resursu izmantošanu, līdz ar to saražotā kopprodukta samazināšanos un iedzīvotāju dzīves līmeņa krišanos. Augsts bezdarbs, kas strauji pasliktina dzīves apstākļus, kā rāda vēsturiskā pieredze, var izraisīt valstī sociālo un politisko krīzi ar smagām sekām.
2. Bezdarbs ietekmē ražošanas apjomus, šīs bezdarba izmaksas ir nosakāmas, bet visai problemātiski ir izmērīt bezdarba sociālās, psiholoģiskās vai morālās sekas. Darba zaudēšana, pat ja turpmāk noteiktu laiku būs iespēja saņemt bezdarbnieka pabalstu, ir cilvēka, bieži vien visas ģimenes traģēdija.
3. Nodokļi ir valsts iekārtas neatņemama sastāvdaļa un valsts pastāvēšanas nosacījums tādēļ, ka tie vienlaikus ir ekonomisks (fiskāls) un arī sociāls instruments, t.i., no vienas puses, tie kalpo kā valsts budžeta finanšu resursu avots un, no otras puses, ir šo resursu vienmērīgas sadales instruments starp valsts iedzīvotājiem.
4. Latvijā joprojām saglabājas augsts nabadzības risks – to personu īpatsvars, kuru ienākumi ir zemāki par nabadzības riska slieksni.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация