Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:523855
 
Оценка:
Опубликованно: 17.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Triviālās literatūras jēdziena daudzveidība un pretrunas    4
2.1.  Mērķauditorija    6
2.2.  Triviālās literatūras pastāvēšanas iemesli    7
2.3.  Triviālās literatūras patēriņa iespējamās sekas    9
3.1.  Dāmu romāns    10
3.2.  Kriminālromāns    12
3.3.  Piedzīvojumu literatūra    14
3.4.  Fantastiskā literatūra    15
3.5.  Lirika    17
3.6.  Humoristiskā literatūra    19
  Secinājumi    23
  Izmantotā literatūra    24
  Pielikums    27
Фрагмент работы

Secinājumi
1.Triviāla literatūra ir populāra literatūra, kas paredzēta plašai patērētāju sabiedrībai, neatkarīgi no tās sociālā stāvokļa. Tās lielā tirāža balstās uz vienkārši izskaidrojamu faktu – masveidīgas preces pamatfunkcija nav kvalitāte, bet gan kvantitāte un atpazīstamība, kas izpaužas vieglās formas, valodas un sižeta realizācijā. Valdošās domstarpības par triviālās literatūras jēdziena nozīmi jeb skaidrojumu izceļ šī temata nozīmīgumu un aktualitāti mūsdienās.
2. Mērķauditorija ietver sevī gan cēloni, gan sekas, kāpēc pastāv triviālā literatūra , kā arī tā atspoguļo sava laika lasītāju. Motivācija, iemesli, kāpēc cilvēks lasa triviālo literatūru, liecina par tā interesēm, attieksmi, nostāju pret literatūru, mākslu un dzīvi tās kopumā. 21. gadsimta potenciālais upuris – lasītājs, neapzināti vai apzināti pakļaujas triviālās literatūras vilinājumam. Laikmeta ietekme uz lasītāja psihi ir nenoliedzama.
3. Triviālās literatūras pastāvēšanas iemesli balstās uz sabiedrības kultūru, vai tās trūkumu. Problemātika izpaužas ne vien triviālās literatūras eksistēšanā, bet apziņā, ka mūsdienu jaunatne veicina analfabētisma izaugsmi, tādējādi sev liedzot garīgas pašaizaugsmes iespējas.
4. Nezināmas ir triviālās literatūras patēriņa iespējamās sekas, tāpēc arī biedējošas. Analizējot pašreizējo situāciju, sabiedrības viedoklis nav viennozīmīgs, daļu satrauc jau minētā analfabētisma izaugsme, daļu, tas atstāj vienaldzīgus. Nemainīga paliek doma, ka triviālu tekstu lasīšana neveicina degradāciju, taču nerosina arī izaugsmi.
5. Dāmu romāns, krimināllromāns, piedzīvojumu, fantastikas un humoristiskā literatūra ir galvenie, visvairāk lasītie triviālās literatūras žanri, kas savu popularitāti balsta katrs ar sev raksturīgām iezīmēm. Plaisa starp triviālo un mākslinieciski kvalitatīvu literatūru ir niecīga un grūti nosakāma, jo pamatojas uz robežjēdzienu problemātiku, kas neļauj „nošķirt” un „sadalīt” literatūru, atmetot nevajadzīgo un lieko. Tomēr teorētiski literatūras dalījums pastāv.
Katrs no aprakstītajiem literatūras veidiem, rada galveno iezīmju izskaidrojumu un atbildi, kāpēc lasītājs izvēlās konkrēto žanru. Visu žanru vienojošās, kopīgās iezīmes ir saprotami sižeti, vienkārša, pieejama valoda un nesarežģīts ideju izklāsts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация