Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:734470
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mana referāta tēma ir Turciju, par šo valsti es izvēlējos rakstīt jo man bija neticami brīnišķīga iespēja izbaudīt sauli, jūru un pludmali vienā no pasaules kūrorta pērlēm – Turcijā. Turcijas dienvidos atrodas vairākas slavenas kūrortpilsētas – Antālija, Kemeri, Marmarisa, kas arī ir aplūkotas manā darbā!
Turcija ir skaista un viesmīlīga zeme. Šeit kopā savijušās austrumu un rietumu kultūras, kopā veidojot savdabīgu miksli, kuram līdzīga nav nekur citur pasaulē. Turcijā valda Islams, un kā jau īsti musulmaņi turki stingri ievēro noteiktas sabiedriskās dzīves normas – lielākā daļa sieviešu velkā garus tērpus, kas pilnīgi apslēpj augumu, alkohols un azartspēles ir aizliegtas, un neviens sevi cienošs turks nepieskaras cūkai un cūkgaļai, jo tas skaitās grēks. Lai gan tūrisma reģionos var staigāt kā grib, t.i., sievietes puskailas vai vīri ar alus pudelēm rokās, tad tālākos Turcijas reģionos tas nav pieļaujams, un ir arī gadījumi, kad par to arī nogalina.
Mans darba mērķis ir ieinteresēt lasītājus, lai izlasot manu referātu arī viņos radītos vēlme doties uz tik pasakainu valsti kā –Turciju. Kā arī, lai viņiem rastos priekštats par šīs valsts kultūru, tradīcijām, mākslu kā arī par skaistiem dabas objektiem.
Ģeogrāfiskais stāvoklis: Turcija atrodas dienvidrietumu Āzijas teritorijā uz Mazāzijas pussalas. Tā robežojas ar Grieķiju, Bulgāriju, Gruziju, Armēniju, Irānu, Irāku un Sīriju. Turcijai ir viens no grūtākajiem uzdevumiem politiskā ziņa, kas saistīts ar ģeogrāfisko izvietojumu, jo tā atrodas tieši uz sliekšņa starp Eiropu un Tuvajiem Austrumiem. Bez Turcijas nav iedomājama Eiropas drošība un drošība Tuvajos Austrumos un Āzijā. Turcija izmanto savu ģeopolitisko stāvokli ekonomikas attīstībai, piesaistot ārzemju investīcijas. Taču no otras puses tas arī ir pelnīti, jo pašlaik Turcija droši vien ir liels bēgļu pieplūdums no Irākas, kur kā visiem zināms pašlaik notiek kara darbība, pateicoties ASV prezidentam Džordžam Bušam.
Turcijai ir brīva izeja uz Melno jūru, Egejas jūru un Vidusjūru.
Platība: 779 452 km2
Iedzīvotāju skaits: 69 749 000
Valsts iekārta: Konstitucionāla prezidentāla republika
Galvaspilsēta: Ankara (2 930 000)
Lielākās pilsētas: Stambula, Izmira, Adana, Gaziantepa, Antalja, Bursa.
Oficiālā valoda: Turku
Reliģija: Musulmaņi (99%), kristieši (0,2%)
Klimats: Subtropisks Vidusjūras klimats. Vasaras ir karstas, vidējā jūlija temperatūra ir no +23ºC līdz +33ºC, ziemas ir siltas, janvāra vidējā temperatūra ir no +13ºC līdz +15ºC. Ankarā klimats ir kontinentālāks, Stanbulā un Antālijā ir Vidusjūras klimats. Vidējais nokrišņu daudzums ir 1600 mm gadā, pārsvarā kalnu pakājēs un rudens-ziemas periodā. Labākais apmeklēšanas laiks ir no aprīļa līdz jūnijam un no septembra līdz oktobrim.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1188858
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация