Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:913196
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saīsinājumi    3
  Terminu vārdnīca    4
  Ievads    7
1.  Tūrisma attīstība    10
1.1.  Tūrisma definīcija    11
1.2.  Tūrisma tiesiskā bāze un institucionālā struktūra    12
2.  Viesnīcas “ Rīga “ īss raksturojums    12
2.1.  Viesnīcas “ Rīga mērķauditorija    13
2.2.  Viesnīcas “ Rīga” sadarbība ar citiem uzņēmumiem    14
3.  Viesnīcas “ Rīga” viesu anketēšanas apkopotie rezultāti    15
4.  Tūrisma vājās puses    19
5.  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikums (Tūrisma likums , Anketas paraugs )    22
Фрагмент работы

Mana kursa darba tēma ir “ Tūrisma politika Latvijā un tās īstenošana”, “Viesnīcas “Rīga” tūrisma pakalpojumu atbilstība tūristu interesēm “ .
Tās mērķis balstoties uz viesnīcas “ Rīga “ pieredzi ir noskaidrot un izpētīt tūrisma attīstību un tempus Latvijā, meklēt pozitīvos un negatīvos apstākļus, konstatēt , kā tie atsaucas uz valsti kopumā.

Tūrisms Eiropā un visā pasaulē pēdējos desmit gados ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajām ekonomikas nozarēm, kas attīstās visstraujāk, un tāpēc to uzskata par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Tūrisms veido aptuveni 10% no pasaules iekšzemes kopprodukta (tālāk tekstā - IKP), nodrošina vienu no desmit darba vietām un tiek uzskatīts par nozari, kuras attīstība būtiski ietekmē vairāku citu ar to saistīto nozaru un līdz ar to visas tautsaimniecības attīstību. Tūrisms nodrošina valsts un pašvaldību budžeta ienākumus, ir investīciju un uzkrājumu avots, izlīdzina reģionu attīstību un veicina infrastruktūras izveidi un attīstību, tādējādi vairojot iedzīvotāju labklājību.

Eiropai kā ceļojumu galamērķim pieder līderpozīcijas pasaulē, un Latvijai ir iespēja kļūt par tā neatņemamu sastāvdaļu1. Starptautiskā integrācija, iestāšanās Eiropas Savienībā (tālāk tekstā - ES) un jaunā situācija pasaulē (piemēram, starptautiskais terorisms, karš Irākā, SARS epidēmijas uzliesmojums) vienlaikus gan sniedz nebijušas iespējas Latvijas tūrisma nozarei, gan veicina potenciālo tūristu atturēšanos no ceļošanas iespējamā apdraudējuma dēļ.

Tūrismam Latvijā kā valstiski un politiski nozīmīgam faktoram, kura pamatā ir skaidra tirgus mehānisma pamatvērtības – piedāvājuma un pieprasījuma attiecības, jāspēj radīt labvēlīgu, tas ir, spējīgu funkcionēt, ar normatīviem aktiem reglamentētu vidi un tūrismu veicinošu politiku, kas ietver dažādus ekonomiskus, sociālus un politiskus aspektus, piemēram, valsts atbalstu privātā sektora attīstībai.
Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujākajām izaugsmes nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti . Tūrisms ietekmē ikvienas sabiedrības sociālo, kultūras un ekonomisko dzīvi . Latvijai ir liels tūrisma potenciāls ,kas pilnībā netiek izmantots. Eiropas Savienības ( ES) ekspertu aprēķini rāda, ka tiešie ienākumi no tūrisma pakalpojumiem veido ap 3% IKP , bet netiešo ienākumu īpatsvars pārsniedz 5%.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1122898
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация