Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:747622
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pagājušajā vasarā man bija iespēja aplūkot Jelgavas SJA „Ūdensvads” darbību. Šajā laikā es apmeklēju attīrīšanas iekārtas un dzerama ūdens laboratoriju.
Prakses laikā es iepazinos ar ūdens īpašībām un sastapos ar ūdens kvalitātes uzlabošanas jautājumu un ar ūdens sagatavošanu pirms patērētājs to izmantos savām vajadzībā. SJA „Ūdensvadā” ir laboratorija, kurā pārbauda dzeramo ūdeni.
Tajā pašā laikā iepazinos ar attīrīšanas iekārtu darbības struktūru dzīvē (no prakses viedokļa nevis no grāmatām). Sekoju līdz, kā notekūdeņus savāc no patērētājiem un novada uz attīrīšanas iekārtām.
Savā kursa darbā es īsi aprakstīju un arī shematiski parādīju, kā notiek ūdens pārbaude, ūdens kvalitātes uzlabošana, kā notiek notekūdeņu savākšana, novadīšana un attīrīšanas iekārtu darbība Jelgavā.

Ūdens kvalitāte

Ūdens īpašības

Ūdens kvalitāti un derīgumu lietošanai nosaka tā fizikālās, ķīmiskās un bakteriālās īpašības. Pie fizikālajām īpašībām pieder temperatūra, dzidrums, krāsainība, smaka un garša. Ūdens ķīmiskās īpašības atkarīgas no ūdenī izšķīdušo vielu veida un daudzuma. Bakteriālās īpašības atkarīgas no ūdenī esošo baktēriju sugām un daudzuma.
Ūdens īpašības ūdenskrātuvē mainās, tādēļ, lai iegūtu pareizu ūdens raksturojumu, paraugi jānoņem un jāanalizē pietiekami ilgā laika periodā.
No upēm, ezeriem, un mākslīgām ūdenskrātuvēm ūdens paraugus noņem tajās vietās un tādā dziļumā, kur ūdeni ieņem vai kur to paredzēts ieņemt. Paraugus noņem ar īpašu ierīci – batometru, kuru ar trosi nolaiž vajadzīgajā dziļumā un, atverot uzgaļus, piepilda ar ūdeni. Nelielā dziļumā paraugu var noņemt ar parastu stikla pudeli, kas piestiprināta pie kārts un noslēgta ar aizbāzni, kuram piesieta aukla.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация