Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653886
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.06.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Neorganizētā ārējā ūdens novadīšana    4
2.  Organizētā ārējā ūdens novadīšana    4
3.  Organizēta iekšējā ūdens novadīšana    5
4.  Teknes un notekcaurules organizētajai ārējai ūdens novadīšanai    6
4.1.  Teknes    6
4.2.  Notekcaurules    7
4.3.  Plastmasas teknes un notekcaurules    8
4.4.  Teknes no alumīnija    10
4.5.  Tekņu un notekcauruļu aizsalšana    11
5.  Notekūdens novadīšana no teritorijas    11
6.  Pielikums    12
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Ievads


Par nepieciešamību ierīkot kvalitatīvu ūdens novadīšanas sistēmu no jumtiem runāt nav lielas vajadzības. Liekas, par to ir pārliecinājies ikviens – gan daudzstāvu māju apsaimniekotāji un iedzīvot;aji, gan arī ģimens māju iemītnieki. Ja celtniecības vai kapitālā remonta gaitā cenšas ietaupī uz teknēm un notekcaurulēm, tad parasti vēlāk nākas izlietot daudzkārt lielākus līdzekļus ne tikai fasādes apdares, bet daudzos gadījumos – arī iekštelpu un pašas sienas remontam.
Kādas sekas tad var būt nekvalitatīvi ierīkotai nokrišņu novadīšanas sistēmai no jumtiem? Visbiežāk tā ir koncentrēta ēkas ārsienu apdares ilgizturību, sienu siltumpretestību, pelējuma veidošanās iespēju kā ēkas ārpusē, tā arī iekštelpās, tapešu atlīmēšanos,koka konstrukciju trupēšanu utt. Turklāt šāda koncentrēta sienu samitrināšanās nav pieļaujama arī no drošības viedokļa, sevišķi tad, ja ēkas sienas ir apmestas. Regulāri samitrināšanai pakļauts apmetums, ziemā sasalstot un atkūstot, izraisa pakāpenisku atsevišķu gabalu atslāņošanos un nokrišanu ( kā zināms, uz sausa materiāla sasalšanas un atkušanas cikli praktiski nekādu iespaidu neatstāj).
Tiek uzskatīts, ka tad, ja ūdens novadīšnas sistēma netiek ierīkota vispār, ļaunums ir pat mazāks nekā tad, ja šo sistēmu ierīko nekvalitatīvi, jo pirmajā gadījumā ārsiena samitrināsies tikai nelielā dziļumā un pēc tam vēju un saules iedarbībā tā izžūst, turpretī nekvalitatīvi ierīkotas sistēmas gadījumā tā sienu ar mitrumu piesūcina lielā dziļumā, izraisot visas iepriekš aprakstītās negatīvās sekas. Domājams, ka teiktais uzskatāmi parāda kvalitatīvas ūdens novadīšanas sistēmas no jumta ierīkošnas nepieciešamību. Šādas sistēmas ierīkošana nepieciešama ne tikai jaunbūvēm, bet arī agrāk būvētajām mājām. Tāpēc tekņu un notekcauruļu tehniskajam stāvoklim regulāri jāseko visā ēku eksplutācijas laikā, vajadzības gadījumā veicot to nomaiņu.
Kvalittīvas lietusūdens novadīšnas sistēmas ierīkošanai nepieciešami kvalitatīvi materiāli un pareiza darbu veikšanas tehnoloģija.


















1. Neorganizētā ārējā ūdens novadīšna

Neorganizētā ārējā ūdens novadīšanas sistēmā ūdenim ļauj notecēt pa slīpēm un tad brīvi krist lejā no jumta dzegām. Brīva nokrīšņu ūdens noplūšana no jumta pieļaujama līdz divus stāvus augstām ēkām. Ēkas apmalei jābūt vismaz 200 mm platākai par dzegu, bet virs ārdurvīm un balkoniem ir izveidoti jumtiņi. Neorganizēto ārējo ūdens novadīšanu sistēmu paredz neapkurināmām ēkām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация