Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:152681
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uz Zemes ir ļoti daudz ūdens, tomēr tikai 2,5% no tā ir saldūdens, bet pārējie 96,5% ir sāļūdens. No zemeslodes kopējās platības tikai 29% klāj sauszeme, bet pārējos 71% klāj ūdens. Ūdens ir savdabīgs minerāls, bez kura nespēj eksistēt neviena dzīva būtne. Ūdens nozīme izpaužas ne tikai pārtikas iegūšanā vien – 71% no planētas virsmas, kas pārklāta ar vairāku kilometru bieziem ūdens slāņiem, stipri ietekmē visus dabiskos procesus uz mūsu planētas.
Kā rāda pētījumi, jāattīra visi sadzīves un rūpniecības notekūdeņi. Šajā ziņā nedrīkst neievērot arī mazos uzņēmumus, jo, būdami lielā skaitā, tie var kļūt par cēloni ātri progresējošai ūdens piesārņošanai.
Ūdeni galvenokārt piesārņo sadzīves un rūpnieciskie notekūdeņi. Šī problēmā ir īpaši aktualizējusies pēdēja gadsimta laikā, jo strauji ir attīstījusies rūpniecība. Visvairāk tiek piesārņotas upes, un līdz ar to arī jūras.
Sārņus, kas atrodas notekūdeņos iedala divās grupās: minerālsārņos un organiskajos sārņos; organiskos sārņus iedala organiskajos un bakterialajos. Šajos notekūdeņos, pateicoties labvēlīgiem apstākļiem, izveidojas daudzas baktērijas un slimību, kā piemēram, tīfa, paratīfa un dizentērijas ierosinātāji.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация