Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:418451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  USB rašanās    4
2.  USB standarti un īpašības    5
3.  USB specifikiācija un operētājsistēmas atbalsts    7
3.1.  USB Draiveri    8
4.  USB darbs kopainā    10
5.  Sakaru veidi    14
6.  Populārākās USB iekārtas un eksperimenti.    16
7.  USB nākotne    18
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

1. USB RAŠANĀS
Datorlietotāji ir pieraduši, ka printeri datoram parasti pieslēdz, izmantojot paralēlo portu vai tīklu, peles pieslēgšanai lieto seriālo portu vai PS/2 peles portu, bet modemu pieslēdz, izmantojot seriālo portu, vai iesprauž datora brīvajā slotā utt. Daudzi ir pieraduši arī pie tā, ka katrai minētajai iekārtai nepieciešams draiveris, kas jākonfigurē, un dažu iekārtu draiveru konfigurēšana ir samērā pinķerīgs darbs. Tāpat jau pierasts, ka dažas iekārtas nedarbojas tik ātri, cik vajadzētu.
Datorindustrijai attīstoties, tiek domāts par to, kā ērtāk pieslēgt minētās iekārtas, cenšoties atrisināt arī citas problēmas. Tā kā datori ļoti strauji ienāk daudzu cilvēku mājās, ir īpaši svarīgi, lai iekārtas varētu pēc iespējas vieglāk pieslēgt, jo mājas datorlietotājiem bieži vien tas jādara pašiem. Lielākās firmās parasti to veic atbildīgais par datorsaimniecību.
1995. gadā Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC un Northern Telecom nodibināja USB IF (Universal Serial Bus Implementers Forum), kura uzdevums ir veicināt USB (jauna veida pieslēguma) ieviešanu gan ar datoru, gan arī perifērijas iekārtu ražotāju atbalstu. Šobrīd USB IF darbojas vairāk nekā 500 firmu, kas nodrošinājušas, ka tiek piedāvāts jau vairāk nekā 100 dažādu USB iekārtu un parādās arvien jaunas, jo ir atrisinātas visas lielākās problēmas, kas kavēja USB popularitātes palielināšanos datorlietotāju vidū. Tagad gandrīz visiem datoriem, izņemot morāli novecojušus, ir USB ports, kā arī radītas operētājsistēmas (populārākās – Windows 98 un Mac OS 9.0), kas uztur USB.
Par USB reālas ieviešanas kulmināciju var uzskatīt 1998. gada 16. novembri, kad Lasvegasā rīkotās izstādes "COMDEX '98" laikā vienam datoram pieslēdza 111 iekārtas. Līdz šim tik daudz perifērijas iekārtu nebija pieslēgts nevienam personālajam datoram.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация