Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:307582
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Valsts atbalsta politikas pasākumiem ir jābūt piesardzīgiem attiecības uz atbalsta sniegšanu uzņēmējiem. Tas var kropļot Latvijas iekšējo tirgus konkurenci, piesaistot nepamatotus līdzekļus uzņēmējdarbības paplašināšanai.
2. Valsts atbalsts tiek finansēts no nodokļu maksātāju naudas, tāpēc ir svarīgi apzināties, kuriem uzņēmumiem nauda ir vairāk, kuriem mazāk nepieciešama.
3. Valsts atbalsts nav vispārēja palīdzība, kas pieejama visiem uzņēmumiem. 4. Valsts atbalsta politikas īstenošanai ir izvirzīti konkrēti mērķi, lai nodrošinātu dalībvalstīm skaidru, visaptverošu un prognozējamu satvaru, kas sekmē kohēziju, konkurētspēju un augstu sadzīves pakalpojumu kvalitātes līmeni.
5. Iestāšanās Eiropas Savienībā, tas būtiski paaugstinājies konkurences līmenis, izmaksas kļuvušas lielākas un uzņēmumiem radās problēmas pielāgoties Eiropas tirgiem un savu produkciju realizēt ārpus valsts robežām.
6. Eiropas Savienības atbalsta fondi, palīdz uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju iekšzemes un Eiropas tirgos.
7. Uzņēmumu konkurētspēja nevar attīstīties bez uzņēmējdarbības labvēlīgas vides, kuru ietekmē vairāki faktori, kas ir būtiski. Svarīgākie faktori uzņēmējdarbības attīstībai, lai veicinātu tās konkurētspēju ir valsts nodokļu politika, infrastruktūras un kapitāla tirgus, izglītības sistēma un valsts atbalsta efektivitāte Potenciāliem uzņēmējiem trūkst pieredzes un informācijas apmaiņas, lai izstrādātu kvalitatīvus biznesa plānus, naudas plūsmas vadību un vāju uzņēmējdarbības organizācijas kultūru strādājot globālajā ekonomikā.
8. Uzņēmumi, kas darbojas valsts atbalstītajās Liepājas un Rēzeknes speciālajās ekonomiskajās zonās, kā arī Rīgas un Liepājas brīvostās, arī pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā turpina saņemt valsts atbalstu. Atsevišķās zonas iedalījums ir svarīgs valstij kopumā. Tomēr ES rodas iebildumi par valsts regulējošiem dokumentiem, kas attiecas uz atbalstu šīm zonām. Veicot grozījumus likumā, rodas vairāki būtiski neatbildēti jautājumi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1387548
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация