Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:657622
 
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads.




Referāta tēmas izvēles pamatā - mana interese par uzņēmējdarbības finansēšanas veidiem Latvijā. Savā darba praksē esmu saskārusies ar uzņēmējdarbības finansēšanu, un tieši tāpēc gribējās padziļināti papētīt konkrētos finansēšanas veidus. Ir bijusi saskare ar dokumentu kārtošanu līzinga kompānijām un bankām, un varu minēt arī klupšanas akmeņus jaundibinātiem uzņēmumiem, kāpēc konkrētais līzings vai kredīts nav izsniegts.
Ir nodibināts uzņēmums, ir ieguldīta dibinātāju naudiņa vai arī manta, un jāsāk domāt par uzņēmuma izdzīvošanu un izaugsmi izvēlētajā darbības nozarē. Piemēram, esmu nodomājusi naudu pelnīt ar transporta pakalpojumu sniegšanu. Manā īpašumā ir autoevakuators, varu transportēt automašīnas, vai arī pārvadāt negabarīta preces. Ielikšu laikrakstos sludinājumus par to, ka veicu šādus pakalpojumus. Man radīsies klienti. Kādam vajadzēs aiztransportēt saplīsušu automašīnu līdz autoservisam. Kādam būs jāizved saražota prece no izgatavotāja līdz pasūtītājam. Mani varēs sazvanīt visu diennakti, gadījumā ja kādam mana palīdzība būs nepieciešama arī naktī. Bet manā rīcībā esošā tehnika ir stipri novecojusi. Nevarēšu palīdzēt tam, kuram automašīna būs iebraukusi grāvī, jo manai mašīnai nav krāna, ar kuru varētu to izcelt ārā. Nu labi, iešu uz banku, bet ak vai, manai tikko dibinātajai firmai nav nedz pamatlīdzekļu, nav ne apgrozāmo līdzekļu, arī skaidras naudas atlikumi uzņēmuma kasē ir niecīgi. Tātad kredīta iepējas ir līdzvērtīgas nulei. Apstiprinās fakts, ka jaundibinātam uzņēmumam ir niecīgas izredzes saņemt kredītus. Darīšu tā: aizņemšos naudu no radiem, nopirkšu autoevakuatoru ar krānu, noslēgšu līgumus ar ražotājiem, ar Ceļu Policiju, un tad iešu uz banku. Iesniegšu firmas bilanci bankā. Man būs pamatlīdzeklis, ko iedot ķīlā, un būs arī biznesa plāns, kurā varēšu pieminēt noslēgtos līgumus. Iespējams, ka saņemšu kredītu. Saņemto naudiņu atdošu radiem, un iespējams vēl iegādāšos vēl vienu auto ar slēgtu virsbūvi, ar kuru pārvadāšu preces.
Ar šo gribēju minēt, ka vispirms banku kredītspeciālisti pievērsīs ļoti lielu uzmanību mana uzņēmuma bilancei, peļņas zaudējumu rādītājiem, un īpašumā esošiem pamatlīdzekļiem, kā arī riska faktoriem, konkrēti, konkurencei izvēlētajā peļņas gūšanas reģionā. Lai saņemtu finansējumu, nepietiks ar spēju sagatavot pārliecinošu biznesa plānu. Par cik dzīvojam mazpilsētā, noteikti painteresēšos visās sešās pilsētā esošajās bankās par viņu sniegtajiem pakalpojumiem, bet savā darbā, izanalizēšu AS HANSABANKA piedāvātos uzņēmumu attīstībai paredzētos finansējuma veidus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1112739
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация