Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:790064
 
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Teorētiskā daļa    4
1.1  Uzņēmuma līdzekļu avotu struktūra    4
1.2.  Finansēšanas avotu raksturojums    4
1.2.1  Iekšēja finansēšana    6
1.2.2  Ārēja finansēšana    7
1.3.  Finansēšana ar aizņemto kapitālu    8
1.3.1  Kredīta finansēšanas jēdziens    8
1.3.2.  Bankas kredīta veidi    10
1.3.3.  Īpašas finansēšanas formas    15
2.  Praktiskā daļa    20
2.1.  Uzņēmuma finansu prognozēšana    20
2.2  Finansu plānošana    22
2.3.  Plānotā bilance    26
2.4.  Kapitāla daudzuma noteikšana    27
  Secinājumi un priekšlikumi    30
Фрагмент работы

Uzņēmējdarbības vide Latvijā pedējos gados sākusi stipri vien mainīties. No vienas puses, tā palēnām sakartotāka, no otras puses, iezīmējas arvien skaidrāks konkurences pieaugums. Tirgus tiek piesatināts, un arvien grūtāk kļūst darboties, nedomajot par konkurenci, darbības aktivitāti un rentabilitāti. Arvien lielāku nozīmi iegūst uzņēmuma vadītāju zinašanas un kompetence.Vādītājiem un īpašniekiem nemitīgi jādomā, ar ko uzņēmums īsti pelna naudu, kā varētu pelnīt vairāk, kāpēc netiek pelnīts pietiekami daudz, ko vajadzētu mainīt ikdienas darbā, varbūt ir jāizvēlas citi produkti, citi tirgi un pakalpojumi? Konkurenci veido ne tikai vietēji uzņēmumi kas kļūst arvien pieredzējušāki, bet arī ārvalstu kapitāls, un, paturot prātā perspektīvu iestāties ES, var sacīt, ka nākotnē strādāt noteikti nebūs vieglāk.
Lai uzņēmums varētu domāt par nākotni, pirmkārt, ir niepieciešama esošas situācijas analīze.Šeit jāatceras, ka uzņēmuma darbības analīze visaptverošs process, tajā ietilpst gan finansu analīze, gan uzņēmuma saimnieciskas darbības stipro un vājo pušu, arī iespēju un draudu analīze. Nepietiek izskaitļot, kāda peļņa tiek gūta no katra ieguldīta lata, ir jādoma, piemēram vai iesrējams pelnīt vairāk, paaugstinot apgrozījumu ar tiem pašiem rentabilitātes radītājiem, vai arī jāizvelas produkts, ko var pārdot ar lābāku izcenojumu.
Varbūt ir iespējams kapināt bruto rentabilitāti, vai arī samazināt izdevumus? Finansu radītāji pēc būtības atspoguļo uzņēmuma darbību- tie parāda, vai ir sakartoti mārketinga, pārvaldes un ražošanas jautājumi, kā tiek organizēts darbs, kada ir kontrole uzņēmumā.
Tie ir kā bridinājuma signāls, kas atklāj problēmātiskās vietas uzņēmumā un parasti norada nebūšanu cēloņus un to novēršanas cēļus.
Pēc finansu analīzes, izmantojot uzņēmuma stipro un vājo pušu analīzi, iespējams formulēt konkretus mērķus, kas vērsti uz konkrēto trūkumu noveršanu vai priekšrocību izcelšanu un ceļus šo mērķu praktiskai sasniegšanai.
Un par funanses analīzes pamatu uzskata finansu avotu meklēšanu, lai būtu līdzēkļi ar kuru palidzību varētu gan segt neparedzētas izmaksas, gan paplašīnāt uzņēmumu, kopumā lai veiksmīgi veiktu uzņemuma finansu darbību un merķu sasniegšanu.
Finansēšanu var definēt kā uzņēmuma apgadāšanu ar naudu un lietām, kas niepieciešamas uzņēmuma darbībai, uzņēmuma mērķā saniegšanai. Finansēšana nav vienreizējs pasākums, uzņēmumu dibinot , bet gan kapitāla līdzēkļu, finansu resursu sarūpēšana, izmantošana un neapsīkstoša izmantošana. Uzņēmēja mūžīgās alkas pēc peļņas lika kapitāla apritei notikt nerimtīgi. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1141271
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация