Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:100824
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma publiskais tēls    6
2.  Masu mediju nozīme uzņēmuma tēla ietekmēšanā    12
3.  Lattelecom grupas publiskā tēla izpēte    15
3.1.  Lattelecom grupas raksturojums, uzņēmuma un tā tēla dinamika    15
3.2.  Mediju ietekmes analīze    21
3.3.  Anketu rezultātu apkopojums un analīze    25
  Secinājumi    30
  Ieteikumi sabiedrisko attiecību speciālistiem sadarbībai ar medijiem uzņēmuma pozitīva tēla sekmēšanai    32
  Izmantotā literatūra    33
  Anotācija    35
  Annotation    37
  Pielikumi    39
Фрагмент работы

Viens no sabiedrisko attiecību speciālistu darba pienākumiem ir uzņēmuma tēla veidošana un uzturēšana, jo katram darboties spējīgam uzņēmumam svarīgas ir vairākas lietas, tomēr starp tām noteikti ir uzņēmuma publiskais tēls sabiedrības skatījumā un tā konkurētspēja tirgū. Sen ir pagājuši tie laiki, kad biznesā valdīja monopols. Tagad uzņēmumu starpā valda spraiga konkurence, un, lai uzņēmums spētu veiksmīgi darboties, tam ir jāiztur šī konkurence. Lai uzņēmums spētu konkurēt, tam svarīgs ir labs tēls, jo uzņēmuma tēls ir tas, kas nosaka tā veiksmes vai neveiksmes. Masu saziņas līdzekļi ir kā starpnieks starp sabiedrību un biznesa pasauli. Tie atklāj sabiedrībai biznesa pasaules gaišo, kā arī tumšo pusi. Līdz ar to var secināt, ka masu saziņas līdzekļos atspoguļotais uzņēmuma tēls ietekmē sabiedrības domas un attieksmi pret uzņēmumu un tā pakalpojumiem vai produktiem, kas, savukārt, ietekmē uzņēmuma konkurētspēju tirgū.
Ar katru gadu arvien vairāk pieaug mediju reklāmas tirgus apjoms, kas liecina par to, ka ar katru gadu arvien vairāk uzņēmumu tērē naudu sava tēla spodrināšanai un zīmola jeb brenda atpazīstamības veicināšanai. Salīdzinājumā ar 2006. gadu, 2007. gada mediju reklāmas tirgus apjoms pieauga par 24% jeb par 17.93 miljoniem latu, sasniedzot jau 93.93 miljonus latu. [21] Skaidri ir redzams tas, ka masu saziņas līdzekļu nozīme pieaug ikviena cilvēka ikdienā un arī uzņēmuma ikdienā un tā tēla veidošanā.
Konkrētā tēma „Lattelecom publiskais tēls masu saziņas līdzekļos” darbam tika izvēlēta, jo, pēc autores domām, pašlaik ir izveidoti ļoti daudz jaunu uzņēmumu un biznesā rodas arvien lielāka konkurence, un arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta uzņēmuma tēla nozīmei. Informācijai par to, kā tas ietekmē lielos, jau ilgi darbojošos uzņēmumus un kā tie veido un uztur savu tēlu sabiedrības acīs, cīnoties par pastāvēšanu ar jaunajiem konkurentiem, netiek pievērsta īpaši liela uzmanība, tādēļ darba autorei likās svarīgi un interesanti izpētīt tieši šo tēmu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация