Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:170486
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Finanšu pārskati un to analīze    6
1.1.  Bilances sastāva un struktūras raksturojums    6
1.2.  Peļņas vai zaudējumu aprēķina raksturojums    10
1.3.  Finanšu analīzes uzdevumi un metodes    11
1.4.  Finanšu rādītāju lietotāji    13
2.  Uzņēmuma „X” finanšu analīze    15
2.1.  Uzņēmuma „X” apraksts    15
2.2.  Bilances horizontālā analīze    19
2.3.  Bilances vertikālā analīze    25
2.4.  Bilances „Zelta likumi”    29
  Secinājumi un priekšlikumi    33
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    35
Фрагмент работы

Ievads

Stratēģiski precīza saimnieciskās darbības attīstības plānošana ir katra uzņēmuma veiksmīgas darbības pamats. Lai uzņēmums saglabātu vai uzlabotu savas pozīcijas tirgū un klientu vidū, jāanalizē paredzamie darbības finansiālie rezultāti un jācenšas prognozēt iespējamās problēmas un nepieciešamās izmaiņas nākotnē. Jānovēro, vai ir nepieciešamas izmaiņas piedāvājumā, kuru no uzņēmuma finansiālajiem rādītājiem ieteicams uzlabot mērķu sasniegšanai, un kādas korekcijas būtu nepieciešamas saimnieciskās darbības procesā. Lai sasniegtu izvirzīto uzdevumu, uzņēmuma vadība saskaras ar nepieciešamību izstrādāt uzņēmuma finanšu analīzi un izveidot uzņēmuma finanšu plānu, kas paredzētu uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātu un saimnieciskā stāvokļa paredzēšanu nākošajam laika periodam. Lielākā daļa no uzņēmējdarbību ietekmējošiem lēmumiem tiek pieņemti, balstoties uz finanšu analīzes un finanšu plānu datiem. Tie ir finansējuma avotu sagādes pamatā, ikvienu kreditoru un investoru ieinteresē uzņēmuma darbības efektivitātes novērtējums, t. i., vai uzņēmums būs peļņu nesošs, spējīgs atmaksāt aizdevumus un procentus. Bieži ilgtermiņa kredītu ir grūti saņemt, ja nav rūpīgi un pamatoti izstrādāts finanšu plāna un ilgtermiņa stratēģija.
Uzņēmuma finanšu analīzē ir interesēti arī esošie un iespējamie partneri, dalībnieki, klienti. Šī analīze ietekmē viņu lēmumus par sadarbības veidošanu, sava kapitāla ieguldīšanu konkrētajā uzņēmumā. Finanšu daļas sniegtā informācija attēlo uzņēmuma vadības darbības efektivitāti un ilgtermiņa stratēģiju.
Finanšu analīze Latvijas uzņēmumos ir īpaši aktuāla, jo kā kreditori, tā investori ir kļuvuši daudz piesardzīgāki. Arī uzņēmuma vadība aizvien vairāk uzskata, ka obligāts priekšnosacījums turpmākai darbībai ir esošo rezultātu analīze un vismaz vidēja termiņa finanšu plāns, uz kura varētu balstīties pieņemot lēmumus, kas iespaido firmas finansiālo stāvokli.
Kursa darba mērķis ir veikt akciju sabiedrības (turpmāk tekstā AS) „X” 2003., 2004. un 2005. gada finanšu pārskatu galvenās sastāvdaļas – bilances analīzi, balstoties uz uzņēmuma esošo saimnieciskās darbības rezultātu novērtējumu.
Tiek izvirzīti šādi darba uzdevumi:
1) noteikt finanšu analīzes rezultātu lietotāju grupas, to interešu sfēras finanšu pārskatos,
2) balstoties uz 2003., 2004. un 2005. gada finanšu pārskatiem veikt uzņēmējdarbības efektivitātes vērtējumu, izmantojot bilances horizontālo un vertikālo analīzes metodi un bilances „Zelta likumu” teoriju,
3) rezumēt darbu ar secinājumiem un autores piedāvātiem priekšlikumiem.
Kursa darbā „Uzņēmuma „X” finanšu pārskati un to analīze” tiks aplūkoti AS „X” trīs gadu (2003., 2004. un 2005.) finanšu pārskati. Tiks veikta finanšu pārskatu galvenās sastāvdaļas – bilances analīze.
Pētījuma objekts ir uzņēmuma „X” finansiālā darbība.
Pētījuma priekšmets ir uzņēmuma „X” finanšu pārskati par 2003., 2004. un 2005. gadu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация