Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:389836
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  UZTURLĪDZEKĻU BĒRNA UZTURAM JĒDZIENS UN TIESISKĀ REGULĒJUMA RAKSTUROJUMS    6
2.  UZTURLĪDZEKĻU MAKSĀŠANAS PIENĀKUMS BĒRNIEM    8
3.  UZTURLĪDZEKĻU PIEDZIŅAS BĒRNA UZTURAM KĀRTĪBA    11
4.  STATISTIKAS DATI    15
  SECINĀJUMI    18
  LITERATŪRAS UN DARBĀ LIETOTO AVOTU SARAKSTS    21
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Līdz 2017.gada 31.janvārim prasītājs prasību par uzturlīdzekļu piedziņu bērna uzturam, neskatoties uz to, vai tā bija maza apmēra prasība (tagad vienkāršotās procedūras lieta) vai arī tā bija celta prastā kārtībā, varēja iesniegt tikai rajona tiesā, ievērojot Civilprocesa likumā noteiktos lietu piekritības noteikumus.
2017.gada 1.februārī stājās spēkā Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums, kura mērķis bija nodrošināt, lai tiktu īstenotas bērna tiesības uz sociālo nodrošinājumu un tiktu veicināta bērna izglītības iegūšana, izveidojot Fondu minimālo uzturlīdzekļu izmaksai, ja bērns iegūst izglītību Latvijas Republikā un viens vai abi bērna vecāki nenodrošina uzturlīdzekļus bērna uzturam. Savukārt, 2017. gada 1. aprīlī stājās spēkā Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma regulējums, kas noteica, ka ja vecākam nav ar tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu vai vienošanos par uzturlīdzekļiem noteikts pienākums maksāt uzturlīdzekļus bērna uzturam, un vecāks nenodrošina savam bērnam to minimālo uzturlīdzekļu apmēru, kādu, pamatojoties uz Civillikuma 179.panta piekto daļu, noteicis Ministru kabinets, iesniedzējam ir tiesības vērsties Fonda administrācijā ar iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu no Fonda administratīvā procesa kārtībā.
Iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā par uzturlīdzekļu piedziņu bērna uzturam var iesniegt, ja uzturlīdzekļi bērna uzturam tiek pieprasīti valstī noteiktajā minimālajā apmērā. Šādu iesniegumu var iesniegt arī tad, ja parādniekam (personai, no kura vēlas piedzīt uzturlīdzekļus) ir pasludināts fiziskās personas maksātnespējas process, vai ja viņa deklarētā dzīves vieta ir ārzemēs. Turklāt, no 2017.gada 1.septembra uzturlīdzekļu izmaksa no Uzturlīdzekļu garantiju fonda tiek veikta līdz bērna 21.gada vecumam, pie nosacījuma, ja bērns iegūst pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijas Republikā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1375826
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация