Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:330366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Viesu uzņemšana. Kā uzvesties viesos    4
  Pie viesību galda    7
  Secinājumi    15
  Literatūras saraksts    16
Фрагмент работы

Šādu tematu izvēlējos rakstīt tādēļ, ka tā mūsdienās ir ļoti aktuāla, jo pēdējā laikā daudzi cilvēki rīko saviesīgus pasākumus tajā skaitā arī es. No šī referāta vēlētos iegūt vairāk informācijas par to kā labāk rīkot saviesīgus pasākumus.
Uz dzimšanas dienas vai citām svinībām abu dzimumu viesus vēlams ielūgt apmēram vienādā skaitā. Šo prasību ignorējot, vakara kopnoskaņā var rasties disharmonija, un dažs labs viesis būs spiests garlaikoties. Ja pienācīgi pratīsiet uzņemt viesus, jūsu draugiem un darba biedriem ilgi paliks atmiņā jaukais vakars, bet paziņu lokā tas ļoti vairos jūsu autoritāti. Augsta līmeņa viesmīlība ir cieņā arī darījumu aprindās. Ne velti starptautisko biznesa skolu programmās ietvertas arī nodarbības kursu apmeklētāju sievām viesmīlības mākslas jautājumos. Sieva var lielā mērā uzlabot vīra imidžu, taču var arī mazināt viņa popularitāti vai pat sabojāt karjeru.
Tobrīd, kad ierodas viesi, namamātei ar visiem darbiem virtuvē un viesistabā jābūt jau galā. Viņai jāpaspēj arī pašai saposties un uzvilkt svētku drānas. Tas ir pats pirmais noteikums, sagaidot viesus. „Kaujas gatavībā” jābūt arī namatēvam un pieaugušajiem dēliem un meitām. Viņiem jāatver viesiem durvis, jāpalīdz tiem novilkt virsdrēbes, kas jānovieto tā, lai tās nesaburzītos. Viesi nedrīkst manīt ne steigu, ne nepabeigtus darbus. Tāpēc vēlams, lai jau laikus viss būtu kārtībā. Ja iespējams, viesus vispirms vajadzētu sapulcināt īpaši šim nolūkam sagatavotā istabā, iepazīstināt tos, kuri viens otru vēl nepazīst, piedāvāt aperitīvu, dot iespēju patērzēt par kultūras un sabiedriskās dzīves jaunumiem.
Jāatceras, ka nav pieklājīgi ierasties viesos krietni agrāk par norādīto laiku. Namamāte, iespējams, vēl ir aizņemta ar galda klāšanu un telpu uzkopšanu, tāpēc nevarēs jums veltīt uzmanību. Ārkārtīgu necieņu pret saimniekiem un citiem viesiem izrāda arī tas, kurš liek sevi gaidīt. Punktualitāte ir spilgti izteikta pieklājības izpausme.
Aicinot viesus istabās, nekad nepiedāvājiet viņiem mājas čībiņas. Pirmkārt, tas ir nehigiēniski, otrkārt, jūs sabojāsiet viesa svinībām izraudzītā apģērba kompozīciju. Tad jau labāk, gatavojoties saviesīgam vakaram vai svinībām, novākt paklājus un celiņus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1135641
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация