Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:597385
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Otrais pasaules karš bija lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē, kas iesaistīja vairumu pasaules valstu. Par tā sākumu tiek uzskatīts 1939.gada 1. septembris, kad vācu karaspēks iebruka Polijā, savukārt kara beigas tiek datētas 1945. gada 8. maijā Eiropā, kad Vācija padevās un 1945. gada 15. augustā Āzijā, kad padevās Japāna. Karš bijis upuriem bagātākais visā pasaules vēsturē- bojā gāja apmēram 70 miljoni civiliedzīvotāju un militārpersonu. Par galvenajiem kara cēloņiem tiek uzskatīta politiskā situācija, kas izveidojās Eiropā pēc Versaļas miera līguma parakstīšanas I Pasaules kara beigās, „Lielā depresija”, kuras ietekmē plauka nacionālisms un militārisms, piemēram, Vācijā un Itālijā, kā arī par kara iemeslu tiek uzskatīta Lielbritānijas un Francijas „nomierināšanas” politika, kas tika vērsta pret Vāciju.
Karojošās puses bija sadalījušās divās lielās grupās- 1) Ass valstis (Berlīnes-Romas-Tokijas ass)- nacistiskā Vācija, fašistiskā Itālija un Japānas impērija; 2) Sabiedroto valstis – PSRS, ASV, Lielbritānija ( pēc 1941. gada- „Lielais Trijnieks”- Staļins, Rūzvelts, Čērčils), kā arī atsevišķos kara posmos Francija, Polija, Nīderlande, Norvēģija, Ķīna, Kanāda, Jaunzēlande, Filipīnas, DĀR u.c. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация