Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:306306
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ekonomiskā krīze ir situācija, kad cilvēki lielā ātrumā zaudē darbu, pastāv preču pārprodukcija, kuras rezultātā veidojas preču pārpalikums, kuru neviens nepērk, jo nav nekādas vajadzības, viss it kā pietiek. Tā rezultātā palielinās inflācija un naudas vērtība ievērojami krītas. Samazinās pirktspēja, palielinās bezdarbs – darba pieprasījums samazinās, jo tāpat jau saražots pārāk pietiekami. Krīzes cēloņi ir dažādi – gan politiskie, gan ekonomiskie, gan arī sabiedriskie, jeb tautas radīti cēloņi. Sekas – visspilgtāk tās attiecas tieši uz sabiedrību, jo tie ir cilvēki, kas zaudē darbus, nespēj iegādāties preces un izraisa neapmierinātību vispārīgi. Protams, ka arī politiku un ekonomiku krīze ietekmē radikāli.
Manuprāt, 1929. gada ekonomisko krīzi gan varēja, gan nevarēja novērst. Ir vairāki aspekti, par šiem argumentiem var liecināt. Bet iespējams, ka politiķi, kas tobrīd valdīja pasaules mērogā, nemaz nevēlējās krīzi novērst? Varbūt, ka tas kādai daļai no cilvēkiem bija izdevīgi, jo kā zināms, ir pierādīts fakts, ka krīzes laikā cilvēks var kļūt bagāts. Galu galā, nekas nenotiek tāpat vien.
Krīzes atkārtojas ik pa laikam – periodiski, tāpēc ir ļoti jāuzmanās, lai saglabātu stabilu ekonomisko stāvokli. Arī šobrīd Latvijā un pasaulē pastāv ekonomiskā krīze. Jau gadu mācos Biznesa Ekonomiskos pamatus un, šķiet, ka spēju uztvert problēmas, kuras tā rada, kā tās būtu jārisina.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация