Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:483093
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par avotu var izmantot minētajā laika posmā radītos tekstus. Lai konkretizētu mūsdienīguma izpratni, ir pieņemts zināma intervāla jēdziens. Šis intervāls rāda mūsdienīguma atšķirību dažādās valodas apakšsistēmās, kuras attīstās nevienādi: leksika tas ir mazāks, sintaksē lielāks nekā leksikā, pēc tam secīgi minama morfoloģija (formas) un valodas fonētiski fonemātiska uzbūve. Ir vērojama intervāla samazināšanās tendence. To sekmē strauja literārās valodas un literāro normu attīstība, kas veicina pārmaiņas valodas apziņā.
Rakstnieki, zinātnes un kultūras darbinieki valodas mīlestību un pietāti pret savu dzimto valodu bieži saista ar personības pilsonisko vērtību. “Turiet savu tēvu valodu godā un cieņā, un jums labi klāsies virs zemes. Jo, kas sevi pašu negodā, to arī citi negodās.” (J.Alunāns) Pēc katra cilvēka attieksmes pret savu dzimto valodu var spriest ne tikai par viņa kultūras līmeni, bet arī par viņa pilsonisko vērtību, īsta mīlestība pret savu zemi nav iedomājama bez mīlestības pret savu valodu.
Es esmu no tiem latviešiem, kas cenšas izkopt savu valodu un pareizi runāt. Skumji ir tas, ka ir maz cilvēku, kam varētu lūgt palīdzību šajā lietā. Esmu sastapusies ar literatūras skolotājiem, kuri diemžēl nerunā pareizā latviešu valodā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация