Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:950310
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads (Kas ir NATO?)   
2.  Čehijas, Polijas un Ungārijas skatījums uz tālākas alianses paplašināšanās perspektīvām   
3.  Krievijas un NATO attiecības   
4.  Latvija ceļā uz NATO   
Фрагмент работы

“Līguma slēdzējas puses vēlreiz apstiprina savu uzticību ANO statūtu mērķiem un principiem un apstiprina savu vēlēšanos dzīvot mierā ar visām tautām un valdībām.
Tās ir cieši apņēmušās sargāt brīvību, savu tautu kopējo mantojumu un civilizāciju, kas dibināta uz demokrātijas principiem, personas brīvību un likuma varu.
Tās meklē ceļu, kā veicināt stabilitāti un labklājību Ziemeļatlantijas reģionā. Tās ir apņēmības pilnas apvienot savus centienus kolektīvajai aizsardzībai un miera un drošības saglabāšanai”.
(Ziemeļatlantijas Pakta preambula 1949.gada 4.aprīlis, Vašingtonas apgabals)

Kas ir NATO?
NATO jeb Ziemeļatlantijas līguma organizācija dibināta 1949.gadā un tobrīd tās dibināšanas līguma preambulā par galveno mērķi tika izvirzīta mierpilnu un draudzīgu attiecību veicināšana Ziemeļatlantijas reģionā. Atmetot diplomātiskos formulējumus , šīs kolektīvās drošības organizācijas galvenais dibināšanas mērķis bija aizsargāt dalībvalstis pret potencionālo Padomju Savienības militāro agresiju.
NATO ir starpvaldību organizācija, kuras pašreizējās 19 dalībvalstis pilnībā saglabā savu neatkarību un suverēnas valsts tiesības. Tās galvenais mērķis ir visu tās dalībvalstu drošības garantēšana. Kolektīvā drošības izpratne nozīmē, ka draudi vai agresija pret vienu dalībvalsti tiek uztverti kā draudi vai agresija pret visām tās dalībvalstīm. Pēc 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem ASV, NATO pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē, atsaucoties uz Ziemeļatlantijas organizācijas līguma 5. pantu, pasludināja šo uzbrukumu par draudiem visu alianses valstu drošībai un paudu savu gatavību doties palīgā ASV. Veids, kādā NATO rūpējas par kolektīvās drošības interesēm, ir regulāras konsultācijas par politiskajiem un militārajiem jautājumiem, ko dalībvalstis uzskata par vitāli svarīgiem savai drošībai. Apņemšanās kopīgiem līdzekļiem garantēt visu dalībvalstu drošību tomēr neliedz nevienai alianses dalībvalstij realizēt savas suverēnās tiesības aizsardzības politikā. Piemērs šādai individuālai rīcībai ir ASV cīņa pret terorismu. Vairākas alianses dalībvalstis ir sniegušās ASV savu militāro atbalstu šajā cīņā , tomēr neviena no šīm operācijām nenotiek NATO ietvaros . …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1200478
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация