Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:708653
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mans izvēlētais temats ir saistīts ar grieķu filozofiju. Temats “Vai Platona ideālā valsts ir ideāla?” ir ļoti saistošs un interesants, jo filozofija mani interesē jau sen, kaut gan tuvāk nekad nebiju saskārusies ar R – filozofu darbiem.
“nenoliedzami Platons ir viens no visievērojamākajiem Rietumu filozofiem. Modernais angļu un amerikāņu domātājs Alpēds Norts Vartheds ir norādījis, ka Rietumu filozofija patiesībā ir tikai “piebilde” Platona domāšanai. Nav tādas Rietumu filozofijas un arī teoloģijas nozares, kurā nebūtu izjūtami Platona uzskati.”1
Platons (grieķu Plāton, angļu Plato, vācu Platon), īstā vārdā Aristokls, dzīvoja Atēnās no 428./27.līdz apmēram 348.gadam pr.Kr. Lai gan daudzas ziņas par Platona dzīvi ir tikai leģendāras, daži fakti ir skaidri.”… Visumā Platons ir Atēnu demokrātiskās iekārtas kritiķis”1.
Kādu tad valsti Platons uzskata par ideālu un kādu noliedz? Vai mūsdienu sabiedrība pieņemtu šādu ideālas valsts modeli, kādu Platons ir izveidojis un stādījis priekšā savā darbā (dialogā) “Valsts”?
Savu darbu rakstot, par pamatu ņēmu dialogu “Valsts”, kuru sarakstījis ir Platons, kā arī pāris citas grāmatas, kuras deva man iespēju iepazīties ar Platonu un viņa uzskatiem tuvāk.



ĪSA IEPAZĪŠANĀS AR PLATONA DARBU “VALSTS”

Nenoliedzami, Platona darb “Valsts” ir ļoti filozofisks darbs, tādēļ, lai to līdz galam izprastu, darbu lasīju vairākas reizes, jo filozofa domas ir ļoti sarežģītas, kā arī problemātiskas.
“Dialogā “Valsts” lieliski parādīta pētnieka domas virzīšanās, tās apmulsums un līkloču ceļi atgriežoties un atkārtojoties, nonākšana pie precīziem formulējumiem un izteiksmes. Šis dialogs ir ne tikai teorētisks valsts un tiesību jautājumu apskats, - zināmā mērā tas ir arī praktisks orientieris varbūtējiem ideālas valsts dibinātājiem, kaut gan šādā aspektā tajā rodami arī daži maz iztrādāti jautājumi.”…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1208454
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация