Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:306621
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Ulmaņlaiki”, kas ilga no 1934.gada līdz 1940.gadam, ir pretrunīgi vērtēti, tāpat kā viņa rīcība 1940.gadā pēc PSRS ultimāta saņemšanas. Tomēr 1934.gadā pārmaiņas Latvijas politiskajā sistēmā bija nepieciešamas, un arī saimnieciskā dzīve tautas atbalstītā Ulmaņa vadībā uzlabojās. Es uzskatu, ka Kārļa Ulmaņa valdīšanas laikā ir vērojamas vairāk pozitīvais, nekā negatīvais. Tika uzceltas daudzas valsts nozīmes ēkas, uzlabota izglītības sistēma, notika strauja ekonomikas un saimniecības attīstība.
Kā vienu no svarīgākajiem pozitīvajiem Ulmaņa valdīšanas aspektiem es varu minēt vairāku nozīmīgu valsts ēku uzcelšanu un atvēršanu. Viņa valdīšanas laikā tika atvērta Latvijas kredītbanka, kuras uzdevums bija Latvijas finanšu sistēmas „atveseļošana”. Ar valsts kapitāla palīdzību tika veidoti jauni, lieli uzņēmumi, un pēc Ulmaņa vēlmes tika uzsākti monumentālās celtniecības projekti. Rīgā uzbūvēja Tiesu pili(tagadējo Ministru kabinetu), Finanšu ministrijas ēku, Armijas ekonomisko veikalu(tagadējo universālveikalu „Centrs”), Kara muzeja piebūvi pie Pulvertorņa, Ķemeru sanatorijas ēku, Ķeguma HES. Tika pabeigta arī Brīvības pieminekļa un Brāļu kapu celtniecība. Visi šie vērienīgie projekti palīdzēja risināt arī bezdarba problēmu, jo palielinājās darbavietu skaits. Šie realizētie projekti pierāda arī to, ka Kārlis Ulmanis rūpējās par Latvijas valsts attīstību!…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1128452
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация