Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:485307
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  PLĀNOŠANAS DOKUMENTA GALVENIE MĒRĶI, TĀ IZSTRĀDĒ iesaistītas institūcijas    5
  Plānošanas dokuments un tā mērķi    5
2.  Pilsētas attīstības mērķi un virzieni    7
3.  VALKAS PILSēTAS VISPĀRĒJAIS TERITORIJAS RAKSTUROJUMS    8
4.  Plānotās teritorijas IZmantošanas ieteikumi    13
  KOPSAVILKUMS    19
  IZMANTOTO AVOTU SARAKSTS    19
  a.Valkas pilsētas attīstības programma    19
Фрагмент работы

Pēc autores domām, Valkas pilsētas teritorijas plānojums ir interesants un savdabīgs ar to, ka faktiski tā ir viena lielā pilsēta kopā ar Igaunijas Republikas Valgas pilsētu.
1920. gada 1. jūlijā starptautiskā šķīrējtiesa pieņēma lēmumu par Valkas sadalīšanu starp jaunajām Latvijas un Igaunijas neatkarīgajām valstīm. 1920. gada 22. novembrī Valka atguva pilsētas tiesības un palika apriņķa centrs. 1970.gadā Latvijas Valsts pilsētu celtniecības projektēšanas institūts un Igaunijas Valsts projektēšanas institūts kopīgi sāka izstrādāt apvienoto Valkas un Valgas pilsētu ģenerālo plānu. Tam bija jānosaka abu pilsētu tālākās attīstības perspektīva tuvākajiem 20 – 30 gadiem. Tomēr līdz šodienai maz kas no tā laika ieplānotā ir realizēts. Bijušo vieglas konstrukcijas māju - baraku vietā bija ieplānots uzcelt divas deviņstāvu mājas Blaumaņa un Tālavas ielu krustojuma rajonā. Pēc neatkarības atjaunošanas nosakot robežu starp Latviju un Igauniju, Valkas un Valgas pilsētas ekonomiskās saites pavājinājās, jo tika pārrauta autoceļu un dzelzceļa infrastruktūra, sakaru līnijas, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas. Radās daudzas sadzīviskas un citas problēmas Valkas iedzīvotājiem.
No 2007.gada 21.decembra, kad gan Latvija, gan Igaunija ir pievienojušās Šengenas līgumam, un robežas starp valstīm krita, attiecīgi Valka un Valga klūvušas „tuvākas” un vienotākas, visi jautājumi, kuri attiecās uz šo pilsētu attīstību, abām valstīm (pilsētu vadībai) būtu jārisina kopējiem spēkiem. Šī darba ietvaros tiks mēģināts analizēt Valkas pilsētas teritorijas plānojumu no vides piesārņojuma aspekta, jo pievienojoties Šengenas līgumam, Valkas ģeogrāfikais stavoklis nosaka atbildību ne tikai par Latvijas vides piesārņojuma novēršanu un mazināšanu sava teritorijā, bet arī kaimiņpilsētas Valga iedzīvotājiem.
Ietekmes uz vidi novērtējums ir procedūra, kas veicama likumā „Par ietekmes uz vidi novērtējumu” un tam pakārtotajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, lai novērtētu plānošanas dokumenta īstenošanas iespējamo ietekmi uz vidi un izstrādātu priekšlikumus nelabvēlīgas ietekmes novēršanai vai samazināšanai, kā arī lai nodrošinātu sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu plānošanas dokumenta izstrādāšanas procesā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация