Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:567632
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Viena no spilgtākajām Valmieras raksturotājām ir Gaujas krastā 13.gs. celtā Svētā Sīmaņa baznīca, kas ir viens no Latvijas ievērojamākajiem arhitektūras un vēstures pieminekļiem. Šī baznīca un senās pilsdrupas tai blakus ir atgādinājums par Valmieras seno centru. Tās vēsture cieši saistīta ar Valmieras pilsētas un novada vēsturi.
Baznīca fascinē ar savu senatnīgumu un vienkāršumu. Ikkatrā baznīcas mūru akmenī slēpjas cauri gadsimtiem uzkrātie notikumi un noslēpumi, dažādās paaudžu maiņas, latviešu dzīves gaitas.
Baznīcas nozīme cilvēku apziņā laiku laikos ir bijusi atšķirīga, taču vienmēr tā ir ieņēmusi lielu lomu pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Ar to saistījušies gandrīz visi Valmieras un tās apriņķa svarīgākie notikumi.
Baznīca kalpo gan kā viena kultūras dzīves norises vietām, gan kā muzejs tūristiem. Baznīcā regulāri notiek dievkalpojumi un dažādi koncerti.
Ilgus gadsimtus baznīcai bija reakcionāra loma kā novada darba ļaužu ekspluatācijas iedvesmotājai un sākotnēji katolicisma, bet vēlāk luterānisma izplatītājai.
Tā kā baznīca ir arī mūsu pilsētas raksturotājseja, mēs vēlējāmies savā darbā atspoguļot tās vēsturi, aprakstīt tās arhitektūru, tās kultūrvēsturisko nozīmīgumu, un kāda laiku gaitā ir baznīcas loma kultūras dzīvē Valmierā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1143713
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация