Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:443231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Peru Republikas (República del Perú) iedzīvotāju skaits ir aptuveni 27, 5 miljoni cilvēku. Peru oficiālā valoda ir spāņu un, saskaņā ar Peru konstitūciju, kas pieņemta 1993. gadā, Amerikas indiāņu valodas, tādas kā kečua, aimāras un citas pamatiedzīvotāju valodas, teritorijās, kurās tās dominē, arī ir oficiālās valodas. Pavisam Peru ir 108 valodas, no kurām 93 ir dzīvas un 15 – mirušas. Šodien Peru spāniski runā aptuveni 80.3% iedzīvotāju, un šī valoda tiek lietota valdībā, masu medijos, izglītībā un oficiālajā tirdzniecībā. Otra izplatītākā valoda ir kečua (16,2%), bet trešā – aimāras valoda (3%). Arvien vairāk ir organizētu mēģinājumu mācīt kečua valodu skolās apvidos, kur tiek runāts kečua valodā.

Spāņu valodas lietojums pieaudzis un indiāņu valodu prasme un lietojums ir ievērojami samazinājušies pēdējo četru dekāžu laikā (1960-2000). 20. gadsimta 60.gadu sākumā apmēram 39% visu Peru iedzīvotāju bija reģistrēti indiāņu valodu runātāji, bet 90. gadu dati liecina par ievērojamu kečua, aimāras un citu indiāņu valodu lietojuma samazināšanos - tikai 28% iedzīvotāju reģistrēti kā kečua valodā runājošie (no kuriem 16% ir bilingvāli), un spāniski runājošo skaits pieaudzis līdz 72%.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация