Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:239154
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Valsts civildienesta vispārējs raksturojums    4
  Valsts civildienesta ierēdņa jēdziens, veidi, iecelšana amatā    6
  Ierēdņa pienākumi un tiesības    8
  Valsts civildienesta gaita    11
  Ierēdņa juridiskā atbildība    12
  Nobeigums    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Valsts civildienesta vispārējs raksturojums

Valsts civildienests ir viena no valsts dienesta nozarēm. Saeima 2000.gada 7.septembrī pieņēma “Valsts civildienesta likumu”, kas stājās spēkā ar 2001.gada 1.janvāri. Šajā likumā kā arī citos tiesību aktos nav dota valsts civildienesta definīcija.Profesors K.Dišlers savos darbos sniedz šādu valsts civildienesta definīciju: “Valsts dienests ir publiski – tiesisks stāvoklis, kurā atrodas personas, kam uzticēta valsts uzdevumu pildīšana.” Savukārt cits jēdziena “Civildienests” skaidrojums ir sekojošs: “Valsts profesionāli sagatavotu valsts ierēdņu nepolitisks kopums, ar kura palīdzību tiek panākta uzdoto valsts funkciju un politisko lēmumu realizācija. Politiskām valdībām mainoties, civildienests ir patstāvīgs un uzkrāj sevī pieredzi un praksi, saglabā valstisko darbību pectecību.”
Valsts civildienesta vadība ir Valsts civildienesta pārvalde, kuru pilnvarojis Ministru kabinets. Civildienesta pārvalde “īsteno valsts politiku valsts civildienestā.”
Valsts civildienestam jāpastāv visās valsts pārvaldes iestadēs, jo tās visas veic valsts pārvaldes funkciju īstenošanu.
Ar personālsastāva sagatavošanu valsts civildienesta vajadzībām nodarbojas Valsts administrācijas skola. Šīs skolas funkcijās ietilpst ierēdņu mācību programmas izstrādāšana un mācību procesu nodrošināšana. Pārsvarā ierēdņiem tiek piedāvāti kursi, arī konferences un pieredzes apmaiņas programmas kvalifikācijas celšanai.
Valsts civildienests – speciāli izveidota sistēma (ar šo apzīmējumu saprot struktūras, kas apveltītas ar zināmu kompetenci) valsts pārvaldes funkciju veikšanai.
Valsts civildienests ir tiesisks stāvoklis, kas raksturojas ar šajā stāvoklī nostādīto personu īpašiem pienākumiem un tiesībām. Šādu pienākumu un tiesību saturs ir valsts uzdevumu veikšana vai valsts darba darīšana.
Prakse liecina, ka valsts darbu var strādāt arī persona, kas formāli neskaitās civildienestā – nav civildienesta ierēdnis. Šīs personas parasti ieņem citus, pakārtotus ierēdņu darbam, amatus, piemēram, grāmatveži, kancelejas darbinieki, šoferi, apkopējas, ārštata darbinieki utt.
No juridiskā viedokļa personas, kas strādā valsts darbu, bet nav likumā paredzētā kārtībā ieskaitītas valsts civildienestā, nevar uzskatīt par civildienestā esošām, kaut arī strādā vienā dienestā kopā ar ierēdņiem.
Valsts civildienesta stāvoklis ir noteikts ar likumu un persona ir iecelta civildienestā ar administratīvo aktu – rīkojumu (VCL 11.pants), līdz ar to katra darbinieka stāvoklis ir tiesiski noteikts.
Valsts civildienesta likuma 1.pantā ir nostiprināti civildienesta pamatprincipi. Tie ir: valdībai lojāla, profesionāla, politiski neitrāla ierēdniecība, kas nodrošina tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1184235
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация