Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:319215
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Fiskālā politika    4
2.  Valsts politika    6
3.  Kopbudžeta ieņēmumi    8
4.  Kopbudžeta izdevumi    11
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Tautsaimniecības attīstību mūsdienās var būtiski ietekmēt valsts ar savu monetāro un fiskālo politiku. Nozīmīga vieta valsts ekonomiskās politikas realizēšanai ir valsts budžetam, tā ienākuma daļas veidošanas procesam un izlietošanas virzieniem. Prasmīgi veidojot valsts budžeta līdzekļus, var gan paātrināt ekonomisko izaugsmi, gan mīkstināt nepieciešamības gadījumā negatīvos procesuss tautsaimniecībā. Lēmumi valsts izdevumu un nodokļu sfērā veido valsts fiskālo politiku.
Darba mērķis ir iepazīties ar valsts fiskālo stāvokli pēdējos gados.
Darba uzdevumi ir: aplūkot valsts fiskālo politiku, iepazīties ar valsts budžetu, parādiem, ieņēmumiem un izdevumiem pēdējo gadu laikā, tas viss kopā parāda valsts fiskālo stāvokli.
Fiskālā politika ir valsts izdevumu un nodokļu sistēmas izmantošana makroekanomikas pamatmērķu nodrošināšanai. Fiskālā politika ir valsts finansu politikas sastāvdaļa, jo bez tās finansu politikā vēl ietilpst monetārā jeb kredītu un naudas politika, kas kontrolē naudas apgrozību.
Fiskālās politikas galvenais uzdevums - ekonomikas stabilizācija dažādu negatīvu parādību tautsaimniecībā, tādu kā ekonomisko resursu nepilnīga izmantošana vai palielināts pieprasījums pēc tiem, pārvarēšana. Daudzu attīstīto valstu pieredze rāda, ka saprātīgi veidota ekonomiskā politika ļauj sekmīgi iekļauties vispasaules saimniecībā. Tādēļ ekonomikas valsts regulēšanai un tostarp fiskālajai politikai mūsu apstākļos ir liela nozīme.
Latvijā tiek īstenota tāda fiskālā politika, kas nodrošina līdzsvarotu ekonomisko izaugsmi un valsts finanšu stabilitāti. Valdības mērķis ir nodrošināt budžeta deficītu, kas nepārsniegtu 3% no IKP, bet vidējā termiņa periodā – bezdeficīta budžetu.
Kopš 1996. gada, izņemot 1999. gadu ( fiskālā situācija 1999. gadā atspoguļoja Krievijas krīzes sekas), valsts konsolidētā kopbudžeta fiskālais deficīts Latvijā ir bijis zemāks par Māstrihtas līgumā pieļautajiem 3% no IKP ( skat. 1. tabulu).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1130025
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация