Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:575565
 
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Valsts funkcijas jēdziens    4
2.  Valsts funkciju klasifikācija    6
3.  Valsts funkciju klasifikācija Latvijā    9
  Secinājumi    11
  Literatūras saraksts    12
Фрагмент работы

Katrs cilvēks grib dzīvot valstī, kur vēlas justies drošs un aizsargāts. Tāpat kā māja ģimenei ir tās drošības uzturētāja fiziskajā telpā, tāpat valsts tautai ir tās mājas sabiedriskajās attiecībās. Ja cilvēks savā valstī jutīsies labi, tad arī valsts būs ieguvēja. Katra valsts, tās politiskā iekārta, tradīcijas, ekonomiskā attīstība un ievirzes atbilst to veidojošās tautas attīstības interesēm un līmenis. Darba autors uzskata, ka valstij ir jāveic noteiktas funkcijas, lai cilvēks justu, ka valsts dod stabilitāti un drošību, darba iespēju un vajadzības – vērtības – drošību.
Referāta mērķis ir izpētīt valsts funkcijas jēdzienu un klasifikāciju. Referāta uzdevums teorētiski izpētīt valsts funkcijas jēdzienu un valsts funkciju klasifikāciju, lai varētu veikt LR ministriju un Ministru kabineta funkciju analīzi.
Darbā tika izmantotas analīzes metode, salīdzināšanas metode, sintēzes metode.
Referātā tika izmantota šāda literatūra: Jakubaņecs V. Valsts jēdziens, struktūra, funkcijas un formas, Dišlers K. Latvijas valsts varas orgāni un viņu funkcijas, Dišlers K. Ievads administratīvo tiesību zinātnē, kā arī ministriju nolikumi.
Referāta temats ir interesants, jo ir saistoši uzzināt, kādas funkcijas pilda Latvijas republikā esošās ministrijas.
Lai varētu runāt par valsts funkciju jēdzienu, vispirms ir jāizpēta jēdziens „funkcija”.
„Funkcija (tulk.no lat.v. – izpildīšana, veikšana) vispārīgā nozīmē ir divu (vai vairāku) objektu attiecības, kad izmaiņas vienā no tiem izraisa izmaiņas – otrā.
Sociālajās zinātnēs funkciju visbiežāk saprot kā atkarību starp sociāliem institūtiem vai procesiem – lomu, kādu konkrēts institūts (vai konkrēts sociālais process) pilda attiecībā pret augstāka līmeņa sociālās sistēmas (sociālo grupu, indivīdu, no kuriem sastāv) vajadzībām un interesēm.1
Dišlers K. „Latvijas valsts varas orgāni un viņu funkcijas” raksta, ka pēc vispārpieņemtā jēdziena par funkciju bioloģiskā organismā tiek nosaukta kāda organismam nepieciešama darbība, kura tiek veikta no kāda orgāna kopsakarā ar citu tā paša organisma orgānu darbību. Valstij ir veicami savi noteikti uzdevumi, un valsts orgānu darbība, veltīta valsts uzdevuma veikšanai, ir valsts funkcija. Katra valsts funkcija ir saistīta ar varu, proti ar tiesību pielietot funkcijas realizēšanai (noteikta uzdevuma veikšanai) nepieciešamos līdzekļus. Tāpēc funkcija, kas no socioloģiskā viedokļa ir tikai valsts funkcija, no juridiskā viedokļa, vismaz tiesiskā valstī, ir valsts varas funkcija. K.Dišlers raksta, ka valsts funkcija bez varas nav iedomājama. Valsts funkciju daudzums visās valstīs nav vienāds, tas ir atkarīgs no valsts uzdevumiem, kā arī no tā cik attīstīta ir valsts.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1127102
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация