Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:861563
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Valsts ieņēmumu dienesta attīstība un tā struktūra    5
1.1  Valsts ieņēmuma dienesta veidošanās    5
1.2  Valsts ieņēmuma dienesta struktūra    9
  Valsts ieņēmumu dienesta funkcija – nodokļu administrēšana    15
1.3  Nodokļu administrēšanas uzdevumi    15
1.4  Nodokļu administrēšanas funkcijas    16
  Nodokļu administrēšana budžeta ieņēmumu daļā    21
1.5  Budžeta ieņēmumu izpilde tiešo nodokļu jomā    22
1.6  Budžeta ieņēmumu izpilde netiešo nodokļu jomā    27
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    33
  Pielikumi    35
  Pielikums Nr. 1    36
  Nodokļu ieņēmumu sadalījums pa budžetiem    36
Фрагмент работы

Darbā noteiktais pētāmais priekšmets ir Valsts ieņēmumu dienesta loma un funkcijas Latvijas finanšu sistēmā. Finanšu sistēma ir kopums, kas nodrošina valstij nepieciešamo funkciju veikšanu.
Autore uzskata, ka tēma šobrīd ir ļoti aktuāla. Ikviens valsts iedzīvotājs pievērš pastiprinātu uzmanību valsts finansēm, nodokļiem un to iekasēšanai. Darbs spētu palīdzētu izzināt plašākai publikai, kas ir finanšu sistēmas galvenais posms un kādas ir tā funkcijas.
Darba mērķis ir izpētīt Valsts ieņēmumu dienesta attīstību, struktūru un veicamās funkcijas. Tā kā katra Valsts ieņēmumu dienesta funkcija ir ļoti plaša, tādēļ darbā tiks sīkāk apskatīta un izanalizēta tikai viena – nodokļu ( nodevu) administrēšanas funkcija, konkrētāk šīs funkcijas izpilde ieņēmumu jomā.
Lai spētu sasniegt darbā izvirzīto mērķi ir noteikti šādi uzdevumi : ievākt pēc iespējas vairāk pieejamo literatūru par atbilstošo tēmu, iepazīties ar to un izanalizēt iegūto informāciju.
Autore darbā izmanto dokumentu analīzes metodi un statisko metodi. Viss darbs tiek balstīts uz dokumentu analīzē iztirzātajiem, autores prāt, šim darbam noderīgākajiem materiāliem. Darbā tiek salīdzināti statistikas dati, kas apkopoti Valsts ieņēmumu dienesta izveidotajos gada pārskatos.
Darbs sevī iekļauj informāciju par vairākiem gadu desmitiem, bet izpētes periods ir tikai trīs gadi. Tas ir laika periods no 2005. – 2007.gadam.
Valsts ieņēmuma dienesta veidošanās
Valsts ieņēmumu dienests dibināts 1993.gada 25. novembrī. Šis datums ir uzskatāms par Valsts ieņēmumu dienesta ( turpmāk – VID ) dibināšanas datumu, jo attiecīgajā dienā stājās spēkā likums „Par Valsts ieņēmumu dienestu”. Tas tika izveidots, lai būtu vienota muitas un nodokļu administrācijas institūcija. VID izveides būtībā bija:
Panākt objektīvu nodokļu sistēmu;
Sekmēt sadarbību ar nodokļu maksātājiem;
Izstrādāt piemērotu apkalpošanas servisu;
Mazināt birokrātisko procesu un norisi;
Mazināt administratīvās izmaksas.
Pirms VID izveides pastāvēja divas institūcijas, kas nodarbojās ar ieņēmumu iekasēšanu. Par nodokļu iekasēšanu atbildīga bija valsts Finanšu inspekcija, bet Muitas departaments – muitas nodokļiem un nodevām, un starptautisko tirdzniecību.
„ Valsts ieņēmumu dienests ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas Republikas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.” 1
1994.gadā Ministru kabinets ar rīkojumu nodeva muitas robežas caurlaides punktu (MP) celtniecību, paplašināšanu un labiekārtošanu VID pārziņā kā arī zaudēja tiesības noteikt muitas tarifus, jo Latvijas Republikas Satversmes 81.pantā teikts, ka muitas tarifi ir Saeimas kompetence. Tika izveidota patstāvīga struktūrvienība - Finansu izziņas departaments. Gadu vēlāk VID centrālajā aparātā tika izveidota un darbu sāka patstāvīga struktūrvienība – Lielo nodokļu maksātāju pārvalde, kuras pārraudzībā tika nodoti 20 tobrīd lielākie Latvijas nodokļu maksātāji. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1126693
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация