Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:635874
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Valsts kontroles pirmsākumi meklējami jau Krievijas Impērijas budžeta kontroles tipa institūtos. Tas atspuguļojas arī Latvijas Republikas Valsts kontroles regulējošo normative aktu saturā, aplūkojot tos secīgi no pirmā Latvijas neatkarības laika likuma „Par Valsts kontroli” līdz pat šī brīža 2002. gada 9. maijā pieņemtajam Valsts kontroles likumam. Latvijas Republikas Valsts kontrole analogi Krievijas Impērijas Valsts kontrolei jau sākotnēji pastāvēja kā neatkarīga iestāde jeb pārvaldes atsevišķa daļa. Sākotnēji valsts kontroliera tiesības tika pielīdzinātas Ministru padomes locekļa tiesībām kā Latvijas Republikā, tā arī Krievijas impērijā. Taču vēlāk Krievijas impērijā valsts kontrolieris kļuva par Ministru padomes locekli, turpretī Latvijā saglabājot vien padomdevēja tiesības.
Latvijā revīzijas departamenti likumā netika tik skrupulozi izdalīti, kā Krievijas regulējumā, tāpat arī Latvijās šos departamentus vadīja departamenta priekšsēdētājs nevis ģenerālkontrolieris. Latvijas Republikas Valsts kontrolē ir saskatāmas iezīmes, kas iesakņojušās jau kopš Krievijas Impērijas laikiem, taču šobrīd Latvija ir neatkarīgu augstāko revīzijas iestāžu starptautiskās organizācijas INTOSAI dalībniece, tādējādi būtisku lomu institūta reglamentā ieņem tieši šīs organizācijas izdotie nolikumi.
Lai gan Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla augstākās revīzijas iestāde, kuras funkcijas ir regulētas Latvijas Republikas Satversmē un Valsts kontroles likumā, kopš tā ir INTOSAI un EUROSAI dalībniece, tā ir pakļauta arī šo institūciju statūtiem, kā rezultātā Latvijas Republikas Valsts kontrole ir bijusi spiesta pielāgoties starptautisko augstāko revīzijas institūciju nostādnēm, saskaņā ar kurām mūsdienās tai ir liegtas tiesības noteikt uzrēķinus nelikumīgiem vai nepareizi veiktiem darījumiem un apstiprināt valsts institūciju norēķinus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1354084
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация