Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:430862
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 34 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Eiropas formācija    4
1.1.  Valsts jēdziena ģenēze    5
1.2.  Valsts būtība    6
2.  Valsts pazīmes    8
2.1.  Valsts teritorija    9
2.2.  Valsts tauta    11
2.1.  Valsts vara    13
2.2.  Suverenitāte    16
  Kopsavilkums    19
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    21
Фрагмент работы

Kopsavilkums
1. Nacionālisms kā tautu vienojošs koncepts, vienota valoda, vienota tiesību sistēma, vienota politiskā domāšana, kas ietekmēja ne tikai Rietumeiropas valstu apvienošanos lielvalstīs, bet arī mainīja visu cilvēku ikdienas dzīvi.
2. Leons Digī radīja jaunu likumu pamatu, nosakot, ka cilvēki nav nekas vairāk kā sociāli dzīvnieki, kuriem ir universāla solidaritātes un sociālās savstarpējās atkarības sajūta vai instinkts. Līdz ar solidaritātes teoriju pirmo reizi tika definētas valsts pazīmes.
3. Atšķirībā no franču jurista Leona Digī, kurš izvirzīja tādas valsts pazīmes, kas noteica, ka ne tikai katrai valstij ir noteikta teritorija, nācija un valsts vara, bet arī katrai valstij piemītošā suverenitāte, Georgs Jellineks un Kārlis Dišlers norādīja uz tādiem valsts konstitutīvajiem elementiem kā vienota valsts tauta, vienota valsts vara un vienota teritorija, neizdalot suverenitāti kā vienu no valsts pazīmēm, kā to bija noteicis Leons Digī savos darbos.
4. Gan Georgs Jellineks, gan arī Kārlis Dišlers savus darbus izveidoja pamatojoties tieši uz Leona Digī idejām, tādējādi G.Jellineka un K.Dišlera darbi, kā arī abu iepriekš minēto autoru darbos izvirzītās un paskaidrotās idejas nav inovatīvas, bet gan vairāk paskaidrojošas konkrētās valsts valodās.
5. Gan termins „regnum”, gan arī „imperium” nebija piemērots Itālijas valstij un tās reģioniem, tāpēc terminu „valsts” jeb „lo stato” ieviesa itāliešu filozofs Nikolo Makjavelli, kas 16.-17. gadsimtā kļuva par valsts jēdziena pamatu tā vispārējā nozīmē, lai arī sākotnēji valsts jēdziens neapzīmēja valsti mūsdienu izpratnē.
6. Valstī dzīvojošais ļaužu kopums formē kopējo tautas gribu, aizsargājot arī katra atsevišķa indivīda tiesības un intereses, pasaules uzskatus, un šie atsevišķie indivīdi cenšas respektēt kopējā vairākuma gribu. Galvenie tautas vienojošie elementi ir atrodami tautas tradīcijās, to nepieciešamībā un mērķos. Tautas vienojošo sajūtu veido arī atmiņas par valsts vēsturisko izveidošanos.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1376836
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация