Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:147752
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.09.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Valsts robežsardzes administratīvo lietu piekritība    3
2.  VRS kompetence administratīvā pārkāpuma konstatēšanas gadījumā    4
3.  Administratīvo pārkāpumu lietvedības kārtība VRS    6
4.  Administratīvās lietas virzība lietā Nr. A42689109    9
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Фрагмент работы

LAPK 114.3 pantā paredzētā nodarījuma objektīvo pusi veido darbība – likumā Par aviāciju 84.1panta otrajā daļā uzskaitīto datu par pasažieriem neiesniegšana.
Likumdevējs ir noteicis izsmeļošu iesniedzamās informācijas saturu, līdz ar to VRS amatpersona, izvērtējot saņemto sarakstu ar pasažieru datiem, uzreiz var secināt par saņemta saraksta atbilstību vai neatbilstību likumā Par aviāciju noteiktajām prasībām. Administratīvā atbildība arī iestājas aviopārvadātājam iesniedzot nepilnīgus vai nepareizus datus, kas var tikt konstatēts robežsargu maiņas personālam praktiski veicot sarakstā ar pasažieru datiem iekļautas informācijas analīzi ar VRS pieejamo elektronisko datu bāžu palīdzību, kā arī izmantojot citu no kompetentajām iestādēm saņemtu informāciju.
Pārkāpuma subjekts ir speciālais – pārvadātājs ar gaisa transportu, kas savukārt ir rīcībspējīga fiziska vai juridiska persona, kas nodarbojas ar gaisa kuģa ekspluatāciju vai piedāvā savus pakalpojumus pārvadājumos ar gaisa transportu.
Subjektīvo pusi var raksturot gan ar nodomu, kad pārvadātājs apzināti saņemot VRS pieprasījumu noteiktajā laikā nav iesniedzis sarakstu ar pasažieru datiem vai apzināti pieļāvis kļūdas vai nepilnības sarakstā, gan ja aiz neuzmanības netika ievērots noteiktais saraksta iesniegšanas pienākums. Pēc būtības šie apstākļi var ietekmēt tikai soda piemērošanas procesu – naudas soda apmēru, kad amatpersona vērtēs situāciju, pieņemot lēmumu par attiecīgā administratīvā akta izdošanu.
Rezumējot autors akcentē uzmanību uz nepieciešamību saskaņot nacionālās tiesību normas ar citām ES valstīm, pieņemot citās valstīt pieņemto praksi par atbilstošu, pārliecinot par Latvijas prakses pareizību vai meklējot kompromisa risinājumus. Nebūtu pieļaujama situācija, kad veidojas nevienveidīga tiesu prakse, kas negatīvi ietekmē gan ceļotājus, kas vēlas ierasties Latvijā, gan arī rada apmulsumu VRS amatpersonu vidū attiecībā uz viņu veikto darbību likumību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1349509
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация