Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:497815
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  invaliditātes pabalstu vispārīgs raksturojums    4
1.1.  Invaliditātes noteikšanas kārtība    4
1.2.  Invaliditātes noteikšanas iemesli    4
1.3.  Invaliditātes jēdziens    5
2.  invaliditātes pabalsts latvijā    6
2.1.  Invaliditātes pabalsta veidi un to apjoms    6
3.  jaunais plāns    8
3.1.  Jauna plāna galvenās izmaiņas    8
  Secinājumi un priekšlikumi    12
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    13
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Invalīds ir cilvēks, kurš sakarā ar iedzimtu vai iegūtu slimību vai traumu ir pilnīgi vai daļēji zaudējis darba spējas.
2. Atkarībā no darba spēju ierobežojuma pakāpes invaliditāti iedala 3 grupās.
3. Bērna invalīda kopšanas pabalstu piešķir personai, kas kopj bērnu, kuram Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija ir noteikusi invaliditāti un izsniegusi atzinumu par īpašas kopšanas nepieciešamību sakarā ar smagiem fiziskiem un funkcionāliem traucējumiem.
4. Bērna invalīda kopšanas pabalstu nepiešķir, ja tajā pašā laikposmā vienam bērna vecākam sakarā ar šā bērna piedzimšanu vai kopšanu ir piešķirts maternitātes pabalsts vai bērna kopšanas pabalsts.
5. Tiesības saņemt piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu ir personai, kurai piešķirts ģimenes valsts pabalsts par bērnu invalīdu, kas nav sasniedzis 18 gadu vecumu. Tiesības uz šo piemaksu personai, kura audzina bērnu invalīdu, saglabājās neatkarīgi no ģimenes valsts pabalsta izmaksas.
6. Pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai piešķir personai, kurai pašai vai kuras bērnam likumā un citos normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā ir noteikta invaliditāte un izsniegts atzinums par medicīnisko indikāciju noteikšanu speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai.
7. Labklājības ministrija izstrādājusi "Invaliditātes un tās izraisīto seku mazināšanas politikas pamatnostādnes 2005. - 2015.gadam", lai uzlabotu invalīdu dzīves kvalitāti, veicinātu integrāciju sabiedrībā, veidojot viņu sociālās aizsardzības stabilitāti, pakalpojumu pieejamību un labvēlīgāku dzīves vidi,
8. Jauna plāna galvenie virzieni ir invaliditātes profilakses nodrošināšana, invaliditātes noteikšanas pilnveidošana, nodarbinātības veicināšana un sociālās sistēmas uzlabošana.
9. Pamatnostādnēs atšķirībā no padomju laika prakses uzmanība pievērsta ne tikai medicīniskajai, bet arī sociālajai un profesionālajai rehabilitācijai, to savietojamībai.
10. Viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir radīt cilvēkam iespēju atgriezties darba tirgū, sabiedrības aktīvajā dzīvē
11. Pamatnostādnes paredz atvēlēt līdzekļus tam, lai cilvēki tiktu nodrošināti ar sev nepieciešamajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem.
12. Būtiski, lai cilvēkiem ar smagu invaliditāti būtu pieejams asistents, jo ne visi invalīdi spēj iekļauties darba tirgū, taču arī viņiem nav jādzīvo sava dzīvokļa četru sienu izolētībā.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация