Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:340870
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2000.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valūtas tirgi un to dalībnieki    5
2.  Valūtas operācijas    12
2.1.  Konversijas operācijas    12
2.1.1.  Norēķinu operācijas – SPOT    12
2.1.2.  Ilgtermiņa darījumi – FORWARD    16
2.1.3.  Maiņas termiņa operācijas – SWAP    18
2.1.4.  Nākotnes darījumi – FUTURES    20
2.1.5.  Valūtas izvēles darījumi – OPTIONS    22
2.2.  Kredīt – depozīt operācijas    23
3.  Priekšnoteikumi valūtas operāciju veikšanai    25
3.1.  Banku starptautisko attiecību nodibināšana    25
3.2.  Banku starptautisko maksājumu veikšana    27
3.3.  Bezskaidro norēķinu galvenās formas    28
  Secinājumi    31
  Literatūras saraksts    33
Фрагмент работы

1990-to gadu sākumā, kad bijušās PSRS republikas ieguva pilnīgu patstāvību, Latvijā, kā arī citās valstīs, sāka strauji attīstīties privātais sektors. Radās iespēja dibināt individuālos uzņēmumus, akciju sabiedrības, paju sabiedrības, sabiedrības ar ierobežotu atbildību u.c., un iedzīvotāji sāka nodarboties ar tā saucamo privāto biznesu. Paplašinājās ekonomiskie sakari ar ārvalstīm un radās tīri objektīva saskarsme ar ārzemju valūtām. Līdz ar citiem uzņēmumiem un firmām sāka dibināties daudz bankas. Banku sektors attīstījās straujāk kā citi tautsaimniecības sektori, kas radīja veselīgu konkurenci banku starpā. Sākumā bankas piedāvāja klientiem ne visai plašu pakalpojumu klāstu - depozītu pieņemšana, kredītu izsniegšana, pārvedumi uz un no ārzemēm, vērtību glabāšana banku seifos. Pastiprinoties konkurencei, parādījās objektīva nepieciešamība bankām paplašināt savu sniegto pakalpojumu klāstu. Pie kam, šie pakalpojumi bija jāorientē jau uz jaunām klientu prasībām, kuras radās attīstoties sakariem starp Latvijas un ārvalstu uzņēmējiem. Viena no šādām jaunām nepieciešamībām bija dažādu valstu valūtu konvertācija latos un otrādi. Lai varētu sniegt klientiem pakalpojumus, kas saistīti ar valūtu konvertācijām, un līdz ar to pievilināt jaunus klientus, bankām vajadzēja sākt veikt valūtas operācijas. Valūtas operācijas ir vistiešākajā veidā saistītas ar valūtu tirgiem.
Sekmīgai tautsaimniecības attīstībai, kā to ir pierādījusi attīstītu Rietumvalstu prakse, ir nepieciešama valūtas, naudas, kapitāla, vērtspapīru un citu tirgu attīstība. Bankas attīstītās valstīs ļoti aktīvi piedalās visos iepriekšminētos tirgos ne vien ar savu pieredzi, sniedzot konsultācijas klientiem, bet arī veicot spekulatīvus darījumus. Zināšanu un pieredzes trūkums šajā jomā ātri var novest pie lieliem zaudējumiem un pat bankas maksātnespējas. Tātad, viens no priekšnoteikumiem, lai varētu aktīvi darboties šajos tirgos, ir augsti kvalificēti darbinieki, kuri ir spējīgi uzņemties lielu atbildību. Lielākajā daļā gadījumu tieši no šiem cilvēkiem ir atkarīgs vai banka iegūs peļņu no valūtas darījumiem, vai nesīs zaudējumus.
Valūtas tirgus ir arī svarīgs rādītājs, lai valstī ieplūstu ārvalstu investīcijas, jo ar operācijām attīstītā valūtas tirgū pastāv iespējas minimizēt valūtas risku, kas pastāv pat augsti attīstītās valstīs. Ārzemju investori, ienākot valstīs ar vēl nestabilu ekonomiku, noteikti izskata iespējas samazināt valūtas risku, kas saistās ar valūtas kursu svārstībām.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1113269
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация