Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:145584
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Latvijas tiesību sistēmai saikne ar Vācijas tiesību sistēmu ir visai sena.
Pamatojumu tam, ka Veimāras konstitūcija tika ņemta par pamatu Latvijas Republikas Satversmei, var atrast vesturiskajā tiesību doktrīnā. Vesturiskās tiesību skolas doktrīna pilnībā sakrita ar latviešu tautas alkām pēc brīvības un valstiskās vienotības. Saskaņā ar vēsturisko tiesību doktrīnu tautas tiesiskā apziņa kā tautas kultūras sastāvdaļa veidojas un attīstas vienlaicīgi ar pašu tautu. Tiesības ir tikai tautas gara (apziņas) izstarojums. Tas nozīmē, ka tauta pieņems tikai tās tiesības, kas atbildīs tautas tiesiskai apziņai.
Vācijas lielā ietekme uz Latvijas kultūru un Latvijas atrašanās Vācijas tiesību telpā noteica to, ka Veimāras konstitūcija pēc sava gara, satura un uzbūves bija visatbilstošākā Latvijai. Veimāras konstitūcija atbilda latviešu tautas garam vesturiskās tiesību skolas izpratnē..
Latvijas tiesību sistēmas transformācijas procesā pēc neeatkarības atjaunošanas Latvijas tiesiskā sistēma nebija attīstījusies visu šo laiku kā attīstijās demokrātiskās neatkarīgās Eiropas valstis. Veidojot tiesību sistēma Latvija ņēma no tām piemēru. Darbā salīdzinot Latvijas un Vācijas tiesību institūtus var novērot ievērojamu līdzību.
Nevar noliegt, ka Vācijas tiesību sistēma ir daudz plašāka un sarežģītāka kā Latvijā jebkad būs, bet jāņem vērā abu valstu atšķirīgās pazīmes un to tiesību vēsturi kopumā.
Vācija kā jebkura cita pieredzējusi Eiropas valsts ir labs piemērs Latvijai ar vien turpinot savu tiesību institūtu attīsību, tomēr veidojot ar vien jaunus tiesību elementus būtu jāvērtē vai tas tiešām ir Latvijai nepieciešams un būs pieņemams suverēnam – Latvijas tautai.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация