Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:992194
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Vardarbība – tīša ļaunprātīga rīcība    7
2.  Vardarbības veidi    8
2.1.  Fiziskā vardarbība    8
2.2  Emocionālā vardarbība    8
2.3.  Seksuālā vardarbība    9
2.4.  Bērna pamešana novārtā    10
3.  Vardarbības cēloņi    13
4.  Vardarbības sekas    16
5.  Pētījums par vardarbības izplatību ģimenēs    17
  Secinājumi    23
  Izmantotie informācijas avoti    24
  Pielikumi    25
Фрагмент работы

Vardarbība ir jebkāda ļaunprātīga darbība pret cilvēku, kas iespaido viņa veselību. Par vardarbību tiek uzskatīta tāda uzvedība, kas nav nejauša.
Par ģimenes vardarbību tiek uzskatīta vardarbība, kas veikta pret ģimenes locekli vai kādu personu, kas dzīvo ģimenē. Par ģimenes locekļiem tiek uzskatīti dzīvesbiedri, arī bijušie dzīvesbiedri, bērni, asinsradinieki. Vardarbība ģimenē ir neatbilstoša vai vardarbīga uzvedība, kas notiek starp diviem vai vairākiem cilvēkiem, no kuriem vienam ir spēja iedvest bailes, ietekmēt citus fiziski vai psiholoģiski. Vardarbība ģimenē ir viena no vardarbības formām pret bērnu, atstājot uz viņu milzīgu ietekmi, pat ja vardarbība netiek vērsta tieši pret viņi, bet pret kādu citu ģimenes locekli. [5;112] Vardarbību ģimenē nepieciešams uztvert kā fizisku, psihoemocionālu, seksuālu, vai citādu vardarbīgu aktu. [5;110] Tā ir ģimenes disfunkcijas pazīme.
Vardarbības veicēji ģimenēs vairākumā gadījumu vīrieši.
Vardarbība ir cilvēka pamattiesību pārkāpums. Cilvēka tiesību deklarācijas 3. pantā norādīts: "Ikvienam ir tiesības uz brīvību un personas neaizskaramību. " Minētās deklarācijas 5. pants paredz: "Nevienu nedrīkst pakļaut spīdzināšanai vai cietsirdīgi, necilvēcīgi ar viņu apieties vai sodīt, pazemojot viņa cilvēcisko cieņu." [8]
Vardarbība pret bērnu ir bērna tiesību uz privāto dzīvi, personas neaizskaramību un brīvību pārkāpums. Visas šīs tiesības ir noteiktas ar 1998. gadā pieņemto Bērna tiesību aizsardzības likumu. Vardarbība ir arī Latvijas Republikas Krimināllikuma pārkāpums, noziegums.

Fiziskā vardarbība ir tāda rīcība, kas nav nejauša un kas rada sāpes vai ievainojumus ( sišana ar rokām vai kādu priekšmetu, purināšana, žņaugšana, draudēšana ar nazi vai citu ieroci). Fiziskās vardarbības upuri ģimenēs visbiežāk ir bērni, viņu mātes un vecvecāki. Fiziskas vardarbības rezultātā nereti rodas savainojumi – visbiežāk uz deguna, lūpām, starp acīm uz pieres, vaigiem, kakla, iekšdelmiem, uz augšstilbu un apakšstilbu mīkstajiem audiem. Smagas fiziskas vardarbības rezultātā cietušajai personai var būt lauzts deguns, žokļi, sasista seja, lauztas ribas, vēdera sasitums, galvas traumas, var būt arī letālas traumas.
Fiziskās vardarbības rezultātā cietušais gūst ne tikai fizisku, bet arī psiholoģisku traumu. Bērni, kas mīl varmācīgos vecākus ar izmisumu pilnu mīlestību, jūtas pateicīgi vismaz par to, ka netiek pilnīgi ignorēti, un tic, ka paši ir "uzprasījušies", tāpēc tiek sodīti.
Lai arī kādas būtu vecāku (vai citu tuvinieku) vardarbības sekas, bērniem, kas cieš fizisku varmācību, parasti ir negatīvs priekšstats par sevi un trūkst pašpārliecinātības. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1313900
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация