Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:828472
 
Оценка:
Опубликованно: 04.08.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Jēdziena „vardarbība” teorētiskais pamatojums    5
1.1.  Vardarbības jēdziens un tā klasifikācija    5
1.2.  Vardarbības skolā iemesli un sekas    8
1.3.  Vardarbības skolā iesaistīto pušu raksturojums    10
2.  Vardarbība Latvijas skolās    14
3.  Pasākumi vardarbības mazināšanai skolā    18
  Secinājumi    25
  Literatūras saraksts    27
Фрагмент работы

Secinājumi
Vardarbība skolā tā ir agresīva uzvedība starp skolniekiem, vienaudžiem un norisinās skolas teritorijā. Emocionālo vardarbību ir grūtāk atklāt, tā ir mazāk pamanāma nekā fiziskā, bet tik pat nopietni ietekmē skolnieka emocionālo un psihisko stāvokli. Vardarbība skolā var būt ilgstošs un nepatīkams emocionāls pārdzīvojums bērnam „upurim”. Tā var izpausties dažādās formās, ietekmējot skolnieka pašsajūtu, emocionālo stāvokli. Pāridarītājs cenšas aizskart savu upuri tad, kad tuvumā nav neviena pieaugušā, tas arī apgrūtina vardarbības atklāšanu skolā.
Skolnieku vardarbībai ir dažādi iemesli. Parasti cieš tie bērni, kuri visvairāk atšķiras no pārējiem. Tās var būt sociālā statusa, ārējā izskata u.c. atšķirības. Citi bērni vienkārši ir agresīvi, parasti par iemeslu ir nelabvēlīga situācija ģimenē vai vecāku pārāk liela rūpība, vai bezrūpība. Bērnam vienmēr ir nepieciešama uzmanība, tas viņam liek justies vajadzīgam, īpašam.
Interesants ir fakts, ka skolas vecuma bērniem ir raksturīga tendences uzkundzēties, pakļaut sev, izrādīties. Viņus parasti ietekmē esošā mode, kura veido noteiktus etalonus un kuriem visi cenšas līdzināties. Klase parasti iedalās populārajos bērnos un bērnus, kuri tiek izstumti. Bērni ir ļoti ambiciozi un bieži arī ļoti nežēlīgi.
Vardarbības sekas ir nelabvēlīgas bērnam. Bērni ļoti spēcīgi pārdzīvo šādus traumējošus momentus. Bērni ir viegli ietekmējami, tādēļ šādi gadījumi liek viņiem domāt par savu nepilnvērtību. Vardarbība pret bērnu var izraisīt daudz dažādu problēmu. Šādas problēmas var būt fizioloģiskas un psiholoģiskas. Piemēram, miega traucējumi, apetītes zudums, neirozes, trauksme u.c. Bērnam kļūst grūti kontaktēties ar pārējiem vienaudžiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация