Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:873080
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 52 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vardarbība pret bērniem ir globāla problēma, kas dziļi sakņojas sabiedrības kultūrā, katras valsts ekonomiskajā un sociālajā situācijā. Pasaulē arvien vairāk bērnu tiek pakļauti vardarbībai, un Latvija nav izņēmums. Par to liecina arī 2002./2003.g. Latvijas pārskats par tautas attīstību, kurā ir atspoguļots ANO Bērnu fonda (UNICEF) 1998. gada pētījumos par vardarbību pret bērniem Latvijā. Pētījuma laikā 29% desmitgadīgu līdz četrpadsmitgadīgu respondentu izteicās, ka vecāki ir emocionāli varmācīgi, 17% - ka vecāki ir fiziski varmācīgi. Šo bērnu vecāki, savukārt, norādīja, ka viņi nereti izmanto tādus audzināšanas paņēmienus, kas ir līdzīgi tiem, kurus viņi ir piedzīvojuši savā bērnībā.
Arī 2003.gadā veiktais pētījums “Laulību, dzimstības un pozitīvu bērnu un vecāku attiecību veicinošo faktoru izpēte” rāda, ka 30% no aptaujātajiem 5. un 9.klases audzēkņiem cieš no emocionālas un/vai fiziskas vardarbības ģimenē, 26% uzskata, ka cieš no emocionālas vardarbības, 14.5% - no fiziskas, bet 6.5% no seksuālas vardarbības ģimenē vai ārpus tās (Sebre, Ļebedeva, Trapenciere, 2004).
Ne visi vecāki ir spējīgi reaģēt atbilstoši bērna vajadzībām. Diemžēl, šī vecāku nespēja adekvāti reaģēt uz bērna vajadzībām, nereti noved pie emocionāli un/vai fiziski vardarbīgas rīcības. Bieži vien vecāki izmanto varmācīgas audzināšanas metodes, jo viņi nezin kādas sekas tās var atstāt uz turpmāko bērna dzīvi, viņi uzskata, ka metodes, ar kādām audzināja viņus ir gana labas. Piemēram, Sandras Sebres un viņas kolēģu veiktajā pētījumā atklājies, ka 60`-70`gados pēršana bija ļoti ierasta disciplinēšanas metode (Sebre at al, 2004). Šodien to sauc par vardarbību pret bērnu.
Strādājot ar bērniem, kuri ievietoti ārpusģimenes aprūpes iestādēs, pie tam lielākoties tie ir bērni, kas izņemti no sociāli nelabvēlīgajām ģimenēm, kurās ir augsts risks, ka pret bērnu ir tikusi vērsta vardarbīga rīcība, nākas saskarties un strādāt ar sekām, kuras šāda rīcība izraisījusi. Tāpēc izvēlētais darba temats man ir arī personīgi nozīmīgs.
Kursa darba mērķis: noskaidrot ģimenē pret bērnu vērstās vardarbības veidus, cēloņus un sekas.
Kursa darba priekšmets: vardarbība pret bērnu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация