Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:978874
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANOTĀCIJAS    3
  SKAIDROJUMI    5
  IEVADS    6
1.  VARDARBIBA- DEVIANTĀ UZVEDĪBA-E.DIRKEMA SKATĪJUMĀ    8
2.  VARDARBĪBA UN TĀS VEIDI    10
2.1.  FIZISKĀ VARDARBĪBA    10
2.2.  EMOCIONĀLĀ VARDARBĪBA    11
3.  VIDES IETEKME UZ PUSAUDZI    13
3.1.  ĢIMENES IETEKME    13
3.2.  DRAUGU UN SKOLAS IETEKME    14
3.3.  TV IETEKME    15
4.  VARDARBĪBA SKOLĀ    17
5.  METODOLOĢIJAS APRAKSTS    20
6.  ANKETAS DATU ANALĪZE    21
  SECINĀJUMI    25
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    26
  PIELIKUMI    28
Фрагмент работы

Pusaudžu un jauniešu uzvedība, viņu uzskati un attiecību veidošanās ir krasi atšķīrušās no dominējošajām oficiālajām pieaugušo sabiedrības morāles un uzvedības normām.
Straujā fiziskā augšana un dzimumbrieduma sākums izraisa manāmas pārmaiņas viņa ārējā un iekšējā tēlā, rada dzīvu interesi pašam par sevi. Pusaudža fiziskā un psihiskā tēla krasā disharmonija projicējas arī uz apkārtējo pasauli, ko viņš uztver kā konfliktiem pilnu un sasprindzinātu. Pusaudžiem sāk veidoties pieaugušo attiecību tips. Veco attiecību strūktūras laušana un jaunas veidošana bieži rada konfliktu momentus starp pusaudžiem un pieaugušajiem (Kons I.,1969).
Notikumus, kurus atspoguļo presē saistībā ar vardarbību mācību iestādēs,var minēt daudz un dažādus.Piemērma:”Puisim kārtējā dūru vicināšana beidzās ar pārrunām direktores kabinetā un paskaidrojumu rakstīšana policijai, jo viņa cīņubiedram kautiņā tika lauzts deguns.”( Atlāce Z.,2006.Skolās iekausta tāpat vien.Rīgas Balss,24.feb. 5 lpp.).Vai arī :”…Tad es izdomāju, ka centīšos izdarīt viņiem tikpat sāpīgi.[…] es saķēru viņu kāju un nogāzu pašu zemē. Bet pēc brīža tas man atmaksājās… Mani sāka apsaukāt vēl vairāk un sāka spārdīt vēl pieci zēni no klases.”(Anaite L., 2005. Izrunāt un atstāt spilvenā.Mērķis, Nr.12,40.lpp).
X pilsētā ir 8 izglītības iestādes, tai skaitā vidusskolas, pamatskolas, profesionālā vidusskola un sākumskolas. 2005./2006.mācību gadā X pilsētā un tās rajonā mācās 5655 audzēkņu(LR vispārizglītojošo dienu skolu skolēnu sadalījumjs pa tautībām2005./2006.m.gadā.http.www.izm.gov.lv/dokumenti/statistika/2005_2006/tautības_05.xls). Autore par pētījuma mērķa grupu izvēlas X pilsētas ģimnāzījā un X 2. vidusskolas 9.klases audzēkņus, kas skolēnu ziņā ir lielākās un prestižākās pilsētā.
Vardarbības izpausmēs,bērni lieto tos pašus uzvedības modeļus ko vēcāki. Ipaši pusaudžu vecumā nepieciešama palīdzība, lai apgūtu uz sadarbību un savstarpēju izpratni un cieņu balstītu stratēģijas gan agresijas izpausmēm, gan pašaizsardzībai.
Bieži vien vienaudžu vardarbība ir sekas verbālai un fiziskai savstarpējai aizvainošanai.Mūsdienu pusaudžu uzvedībā redzamas straujas mainīgā laikmeta pretrunas- kuras kļūst par noteicošo vardarbības cēloni,sociālā netaisnība, augošo noslāņošanās bagātajās un nabadzīgajās ģimenēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация