Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186051
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Vardarbība Latvijas skolās, tās veidi   
2.  Vardarbību veicinošie faktori,formas un sekas   
3.  Iespējamie risinājumi vardarbības mazināšanai   
4.  Praktiskā pētijuma dala   
4.1.  secinājumi   
Фрагмент работы

Laiku pa laikam plašsaziņas līdzekļos tiek atspoguļoti gadījumi , kad no vardarbības cietuši bērni.Un ne tikai bērni cieš no pieaugušo vardarbības, bet arvien biežāki gadījumi, kad pusaudži nodara pari savam vienaudzim. Pārsvarā šie gadījumi, kas nonākuši presē vai par kuriem runā televīzijā ir šokējoši un izceļas ar īpašu cietsirdību.Tie piesaista sabiedrības uzmanību , tiek meklēti vainīgie, bet pēc dažām dienām jau tiek aizmirsti , kļūstot par vēsturi.
Un lielais zvanu skaits uz Bērnu uzticības tālruni liecina , ka šie vardarbibas gadījumi ir daudz biežāki nekā par to lasām presē vai redzam televīzijā. Atklājas arvien vairāk gadījumu, kuros vardarbība bijusi ilgstoša.
Jautājums par vardarbību ticis apspriests diezgan bieži, bet savā darbā vēlos pievērst uzmanibu tam ,kāpēc pie mums bērni ir tik vardarbīgi , un , ko varētu darīt , lai šo vardarbību skolās mazinātu
Domājot par šo problēmu, sliktā ziņa ir tā , ka mēs sākam pierast pie tā , ka darīt kādam pāri ir normāli un ļaujam tam notikt.Izliekamies neredzam šo vardarbību, domādami, ka tagad tāds laikmets, ka tas raksturīgi tikai sarežģītajam pusaudža vecumam un , bērnam izaugot , tas pāries. Bet diemžēl , sekas tomēr ir ilgspēlējošas, jo vardarbīgs bērns kļūs par vardarbīgu pieaugušo, kurš tālāk atkal audzinās vardarbīgu bērnu. Arī tad , ja bērns nav varmāka, bet upuris, viņš pieaudzis bieži vien kļūst varmācīgs.
Pēdējo gadu laikā ir veikti vairāki pētījumi, kas apliecina, ka liela daļa Latvijas skolēnu savās klasēs un skolās emocionāli nejūtas labi. Iepazīstoties ar Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pētījumu, 40% skolēnu savās klasēs jūtas nepieņemti un neiederīgi dēļ vienaudžu savstarpējās neiecietības. Bērnu un jauniešu uzticības tālruņa dati apliecina, ka vidēji katrs ceturtais skolēns Rīgā vienu vai divas reizes ir piedalījies vardarbībā pret citiem skolēniem, savukārt, katrs ceturtais aptaujātais pieļauj, ka varētu piedalīties vardarbībā pret citu skolēnu, kas nepatīk. Gandrīz puse no aptaujātajiem atzīst ka neiejaucas , lai pārtrauktu vardarbību, un atzīst , ka ari skolotāji reti iejaucas šajās situācijās un bērni saka , ka ar viņiem maz tiek runāts par šīm situācijām. Vienaldzība ir tā , kas ļauj izvērsties vardarbībai skolēnu vidū un bieži vien skolēni domā , ka palīdzību jau nav vērts kādam lūgt, jo tāpat neviens nepalīdzēs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация