Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:896417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijas KL paredz arī viena noziedzīga nodarījuma sastāvu, kurš pēc savas būtības ir gan vardarbīgs, gan mantisks; tā ir laupīšana.
Vardarbīgus noziedzīgus nodarījumus izraisa kopējie nelabvēlīgie sociālie, ekonomiskie, tiesiskie, sociāli psiholoģiskie, un citi faktori, kā arī speciālie faktori. Cēloņus nosacīti iedala iekšējos (saistīti ar personības īpatnībām) un ārējos (saistīti ar indivīda apkārtējo vidi) cēloņus. Bieži tie saistīti arī ar upura lomu noziedzīgu nodarījumu mehāniskajā ģenēzē.
Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu subjektam-noziedzniekam-ir savdabīgs kriminoloģisks raksturojums, kas saistīts ar indivīda sociālo statusu, nodarbinātību, pirms kriminālo uzvedību, to starp alkoholizāciju. Vardarbīgiem noziedzniekiem ir specifiski noziedzīgu nodarījumu veikšanas motīvi, kas saistīti ar mantkārību, greizsirdību, atriebību.
Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu novēršana ir saistīta ar šo noziedzīgo nodarījumu cēloņu un veicinošo apstākļu likvidēšanu. Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu novēršana ir kopēji preventīvi un speciālas brīdināšanas pasākumi. Liela nozīme ir arī iedzīvotājiem, paaugstinot savu gatavību vērsties pret vardarbības izpausmēm.
Vardarbīgi noziedzīgi nodarījumi var tikt novērsti arī atbilstoši šo noziedzīgo nodarījumu veidošanās stadijām. Katram vardarbīgo noziedzīgo nodarījumu veidam ir savas brīdinošās īpašības, kas saistītas ar specifisko faktoru neitralizēšanu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1336882
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация