Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:796093
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ja mums nepatīk tas, ko dzirdam, mēs vienmēr varam uzlabot vēstījumu, lai panāktu labāku efektu.” Taču arī šeit šķietami ir acīmredzami mīnusi – mēs nekad nevaram pilnībā izkļūt no visiem sevis un savu pieredžu definējošajiem kontekstiem, kas ietekmē mūsu valodu un asociācijas, tāpēc arī mūsu individuālās spējas ir interpretācijas par interpretācijām, kuras rodas no mūsu, protams, interpretācijām.
Katram teikumam ir sava nozīme, un nozīme ir cita katram cilvēkam. Cilvēki neapzinās cik dabiski nāk visi šie izteiksmes līdzekļi, kas ir nepieciešami, lai veidotu jebkādu savstarpēju komunikāciju. Ikdienas gaitās un steigā tādas lietas kā metaforas un semiotika neienāk prātā. Mēs runājam un komunicējam izmantojot visus šos paņēmienus, lai netiktu pārprasti un pat nezinām, ka tas jau ir iepriekš “ieprogrammēts” mūsu smadzenēs. Vārdu nozīmes ir tik dažādas, pat viens vārds, var būt jebkas, jo katrs to uztveram citādāk, bet radot vārdu sistēmu un dažādus kontekstus, mēs nostiprinām savas domas. Ir grūti aptvert cik daudz dažādos veidos pastāv idejas, kuras esam pauduši skaļi, jebkad, kādam citam cilvēkam. Cik daudz versijas ir radušās no viena vienīga teikuma ar pāris vārdiem. Viens vienīgs vārds spēj nozīmēt jebko, pieliekot klāt citu vārdu tas sāk iegūt kādu nozīmi, līdz ir izveidots teikums, kurš iegūst īstu, konkrētu nozīmi. Nozīme vienam pašam vārdam eksistē kā vispārēja definīcija, bet pa īstam nozīmi tas iegūst tikai tad, kad ir lietots atkārtoti, pielietots saziņā un ietverts kontekstā. Vārds pastāv tik ilgi, cik pastāvam mēs. Vārda nozīme- tā mainās kopā ar katru paaudzi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация