Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:421245
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Īsi pirms 2.Pasaules kara sākuma, Kandinsku pāris ieguva Francijas pilsonību. Kandinskis nomira 1944. gada 13. decembrī Parīzes piepilsētā (Neuilly-sur-Seine) no asiņu izplūduma smadzenēs.
Kandinska darbiem raksturīga jauna izteiksmes forma gleznā un pat jauna koncepcija pašā pamatā. Kandinskis jau piedzima ļoti talantīgs, bet sasniegumi ir tik grandiozi pateicoties ieguldījumam šī talanta attīstībā. Kandinskis bijis arī talantīgs rakstnieks (teorētiķis) un, pateicoties neskaitāmajiem teorētiskajiem darbiem, ir labāk saprotamas viņa mākslas idejas. Kandinska grāmatas "Par garīgumu mākslā" (1910), "Atskats pagātnē" (1918) un "Punkts, līnija, plakne" (1926) palīdz piekļūt viņa mākslai, rast tai attaisnojumu uz izskaidrot viņa metodi.
Kandinskis ļoti ir ietekmējies no mūzikas un it īpaši Vāgnera Loengrīna. Uzskata, ka tieši mūzikas ietekme ir svarīga abstraktās mākslas dzimšanā attēlodama iekšējos dvēseles pārdzīvojumus, bet, viņaprāt, glezna jāsacer tāpat kā mūzika, tai jāskan kā krāsu simfonijai. Mūzikas ietekmi vēl var redzēt arī viņa darbu nosaukumos - savus spontānos gleznojumus nosaucis par Improvizācijām, bet 10 darbu ciklu par Kompozīcijām.



Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация