Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:837725
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Autors ainavā ietvertos objektus vienkāršo apzināti, nav izmantota liela detalizācija – Kandinskis priekšroku devis sajūtu attēlošanai, nevis skrupulozai realitātes kopēšanai. No realitātes novirza ne vien formu vienkāršošana, bet arī nedabiskais krāsu spilgums, melnās līnijas, kas īpaši akcentē katru darbā iekļauto elementu, neļaujot lielajiem laukumiem saplūst. Ja par teorētisko bāzi ņemtu vēlākajos gados rakstīto krāsu teoriju par abstrakcionisma darbiem, tad divas viesbiežāk izmantotās krāsas šajā darbā – dzeltenā un zilā – savā starpā radītu savdabīgu harmoniju (dzeltenajai esot “satraukumam”, bet zilajai – mieram), līdzsvaru dabas ainavā. Krāsu izmantojuma galvenais mērķis ir atmosfēras, sajūtu radīšana – klusa ziemas pievakare kādā kalnu ieskautā ciematiņā, ir ļoti vēsi, bet debesis ir pietiekami skaidras, lai vakara saule sasildītu sniega kārtas virsējo garozu. Šajā darbā vēl nav jaušama abstrakcionisma ģeometrisko figūru ietekme. Precīzas, ideālas formas nav ievērotas, otas triepieni ir neregulāri, krāsas savā starpā tiek miksētas, jauktas, nenodalot lielākus vienādas krāsas laukumus. No Vincenta van Goga (Vincent van Gogh) Kandinskis ir aizguvis spēcīgās līnijas un biezos krāsas triepienus, krāsu sinonīmu (līdzīgu toņu) izmantojumu. Darbā vēl nav jaušama tieša saskarsme ar mūziku (formas izteiksmē), taču krāsu izvēli gan, iespējams, ir ietekmējis kāds muzikāls skaņdarbs. Krāsu izmantojums un formu vienkāršošana liecina par Kandinska turpmāko virzību uz abstrakciju.
Ar zināmu un viegli uztveramu zīmju palīdzību Kandinskis caur savu mākslu komunicē ar skatītāju – nododot informāciju sajūtu, emociju līmenī. Uztvertās zīmes raisa tālāku kustību – interpretācijas rašanos, intereses piesaisti, vēlmi izpētīt pasauli, sevi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация