Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:851589
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
1) Politiskā līdzdalība apzīmē LR iedzīvotāju aktivitāti politikā, kur iedzīvotāji cenšas ietekmēt valdības lēmumus, savukārt iedzīvotāji, kuri ir neapmierināti ar valdību politikā neiesaistās, līdz ar to referendumos ir vērojama zema līdzdalība.
2) LR pilsoņu līdzdalība Latvijā pēc 9. Saeimas vēlēšanām ir bijusi nepietiekama, jo 2008. gada 2. augustā un 23. augustā notikušajos referendumos netika savākts pietiekams LR iedzīvotāju balsu kvorums. Uz abiem šiem referendumiem LR iedzīvotāji gāja, lai balsot „par”, respektīvi, izteikt savu gribu.
3) LR pilsoņi, kas vispār negāja uz 2008. gada 2. augusta un 23. augusta referendumiem, lai pateiktu savu „nē”, principā, paši to nezinot, bija izvēlējušies nepareizu ceļu. Ja visi tie, kas vēlējās teikt referendumos „nē”, būtu devušies balsot, ir ievērojami lielāka iespējamība, ka kvorums būtu savākts un referendums tiktu uzskatīts par notikušu. Piemēram, ja uz referendumu par Satversmes grozījumiem būtu atnākuši nepilni 200 tūkstoši LR iedzīvotāji, kas vēlējās pateikt „nē”, šie Satversmes grozījumi tiktu pieņemti, jo būtu bijis kvorums un lielākā daļa būtu balsojusi par grozījumiem.
4) Zema iedzīvotāju uzticēšanās ir Saeimai un Ministru kabinetam, taču vairāk LR iedzīvotāji līdzdarbojas kultūras un citās brīvā laika pavadīšanas aktivitātēs.
5) Demokrātija nozīmē visu cilvēku līdzdarbošanos sabiedrībai svarīgāko jautājumu izlemšanā. Varu secināt, ka LR iedzīvotāji no nekonvencionālās līdzdalības veidiem Latvijā visaktīvāk iesaistās demonstrācijās un streikos. Šajās demonstrācijās visaktīvāk iesaistās gados jauni cilvēki.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1387457
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация