Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:725824
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vai zini, kas tie tādi? Varbūt esi ko dzirdējis par iļģiem, pauriem vai paurīšiem, ķauķiem, gariem, urgučiem? Latvijā tā dēvējuši viņsaulē aizgājušo cilvēku dvēseles, domādami un ticēdami, ka nomirdams cilvēks nevar vienkārši izzust. Nāve nav nebūtība, nekas. Tā ir pārvēršanās. Cits veids. Vienīgi jāprot šo citu veidu pazīt, atminēt. Silts miglas kamols apņem kā vecmāmiņas rokas… Zvaigznīte debesīs pamirkšķina…Varbūt tie ir viņi, mūsu mīļie?
Kur paliek cilvēks pēc nāves? Zemzemē gana veļu govis vai debesīs - zvaigžņu pulkus? Vai domā par mums tāpat kā mēs par viņiem? Pēcnāve ir neizdibināts noslēpums, ko cilvēks nevar līdz galam atminēt i ar visu savu šodienas gudrību.
Rudenī, kad apkārtne vairāk liek domāt par iznīcību, kad zemnieka lielie gada darbi apdarīti, rodas atelpas brītiņš, sevišķi piemērots pārdomām - kā veicies šajā gadā un kā nodrošināties ar labu ražu nākamajam. Tad prātā nāk arī senči, viņu gudrais padoms. Dažs saimnieks lietainās rudens naktīs pat gājis uz kapiem pēc padoma.
Arī veļiem rudens naktīs nav mierīga gulēšana - gribas zināt, kā mājniekiem klājies. Viņi dodas katrs uz savu sētu - izstaigā druvas un ēkas, visus kaktus un iečukst savējiem labus padomus ausīs, dod nākamai gaitai sekmi un šķirmi; labībai - ražu, lopiem un cilvēkiem - veselību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация