Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:375110
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kopsavilkums    3
  Summary    4
  Ievads    5
1.  Velotūrisms Latvijā un pasaulē    7
1.1.  Velotūrisma iedalījums    7
1.2.  ieguvumi no velotūrisma un tā attīstības    7
1.2.1.  Ekonomiskais labums    7
1.2.2.  Ekoloģiskais labums    8
1.2.3.  Sabiedrības ieguvums    8
1.3.  Kas piesaista velotūristus?    8
1.4.  Velotūrisms Latvijā    9
2.  Salacas ieleja    10
2.1.  Salacas ielejas teritorija    10
2.1.1.  Salacas ielejas teritorijas administratīvo vienību raksturojums    11
2.2.  Ievērojamākie objekti Salacas ielejā    14
2.2.1.  Mazsalaca, Skaņākalna dabas parks    14
2.2.2.  Posms Jaunsilmači – Staicele    19
2.2.3.  Posms Baloži – Salacgrīva    24
2.2.4.  Upes    28
2.3.  Infrastruktūras raksturojums    30
2.3.1.  Ceļi    30
2.3.2.  Norādes zīmes    31
2.3.3.  Ēdināšana    31
2.3.5.  Sabiedriskais transports    31
2.3.4.  Naktsmītnes    31
2.3.6.  Tūrisma informācija    32
2.3.7.  Velosipēdu nomas    32
3.  Velomaršruta „Mazsalaca – Staicele – Salacgrīva” apraksts    33
3.1.  Maršruta tehniskais raksturojums    33
3.1.1.  Pirmā diena    33
3.1.2.  Otrā diena    36
  Nobeigums    38
  Izmantotā literatūra    39
Фрагмент работы

Gada projekta „Velomaršruts Salacas ielejā Mazsalaca – Staicele - Salacgrīva” uzdevums bija izstrādāt velomaršrutu Salacas ielejas teritorijā.
Darba veikšanai tika izmantota kvalitatīvā pētījuma metode – izpētīti visdažādākie literatūras avoti, ieskaitot presi, zinātnisko literatūru un internetu. Tika izpētīti arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības Pieminekļu dokumentācijas centra arhīva materiāli, kā arī apkopota informācija par nakšņošanas un ēdināšanas iespējām, un velonomas iespējām Salacas ielejas teritorijā, piezvanot uz daļu no šiem uzņēmumiem. Lai precīzāk novērtētu infrastruktūras un objektu stāvokli dabā, 2003.gada maija vidū vairākas dienas tika veikts apsekojums ar velosipēdiem pa Salacas ielejas teritoriju.
Lai arī Salacas ielejā ir vāji attīstīta infrastruktūra (Nav norādes zīmju, posmos no „Siliņiem” līdz „Kabiem” un no „Tačgaliem” līdz „Munām” ceļi nav izbraucami, Salacas ielejas teritorijā nav arī velo nomu, sabiedriskā transporta, kas kursē no Rīgas un Valmieras uz Mazsalacau un no Salacgrīvas uz Rīgu un Valmieru, bagāžas nodalījumi nereti ir par mazu velosipēdu pārvadāšanai), tomēr šai teritorijai ir ļoti lielas nākotnes perspektīvas kā tūristu galamērķim, ņemot vērā Salacas ielejas vienreizējo un mazpārveidoto dabu.
Tika izveidots maršruts „Mazsalaca – Staicele - Salacgrīva”, cenšoties iekļaut tajā pēc iespējas vairāk apskates objektu. Maršruts paredzēts braukšanai divās dienās, taču var tikt sadalīts arī braukšanai ilgākā laika posmā.
Pagaidām maršruts var tikt piedāvāts tikai pieredzējušiem velobraucējiem, jo citām mērķa grupām šis maršruts var būt par sarežģītu, gan augstās grūtības pakāpes dēļ, gan arī dēļ nepilnīgajām kartēm un norāžu zīmju trūkuma dēļ pie objektiem.
Lai varētu velomaršrutu „Mazsalaca – Staicele - Salacgrīva” veiksmīgāk īstenot dzīvē, būtu jāveic tādi pasākumi kā ceļu posmos no „Siliņiem” līdz „Kabiem” un no „Tačgaliem” līdz „Munām” sakārtošana, norāžu zīmju uzstādīšana un meža taku un ceļu marķēšana, lai atvieglotu orientēšanos mazāk pieredzējušiem velotūristiem. Vajadzētu ierīkot arī vismaz vienu velonomu Salacas ielejas teritorijā, piemēram, Mazsalacā. Bet vislabākais variants būtu izveidot vienu velosipēdu nomas punktu Mazsalacā, bet otru Salacgrīvā. Šie abi nomas punkti būtu viena uzņēmuma paspārnē un velotūrists varētu velosipēdu iznomāt Mazsalacā un nodot atpakaļ Salacgrīvā.

Mūsdienās ir arvien vairāk un vairāk cilvēku, kuriem patīk pavadīt savu brīvo laiku guļot saulē pludmalē un nedarot neko. Ir arī daudz tādu, kuriem labāk patīk brīvajā laikā nodoties kādam no saviem hobijiem. Citus, savukārt, piesaista iespējas izbaudīt jaunas izjūtas.
Aktīvā atpūta dod iespēju atpūsties, tajā pašā laikā atverot sev jaunu pasauli. Cilvēks ne tikai atklāj dabu un jaunas vietas, bet arī pats sevi. Cilvēks attīsta savas spējas un iemaņas, kā arī atver sevi jaunam, brīnišķīgam dzīvesveidam, kādu viņš nevar baudīt ikdienas dzīvē.

Nozīmīgākie faktori tēmas izvēlē:
1.Velotūrisms ir viens no brīnišķīgākajiem aktīvās atpūtas veidiem. Cilvēks pārvietojas izmantojot tikai savas iemaņas un muskuļu spēku, kas dod lielu brīvības sajūtu. Nekas nevar aizstāt to sajūtu, kad tu apsēdies velosipēda sēdeklī un saulei spīdot un vējam maigi glāstot, dodies ceļā pār kalniem un lejām, pār upēm kas tek zem noliekušos koku zariem, caur mežiem, kur tu sajūti nebijušu svaigumu un dzirdi visskaistākās putnu dziesmas un caur apdzīvotām vietām, kur iespējams sastapt pilnīgi jaunas kultūras nianses un dzīvesveidu. Jebkurā brīdī tu vari apstāties, lai labāk iepazītos ar tieši tev interesējošo dabas vai vēsturisko objektu;
2.Ceļojot ar automašīnu vai citu mehanizēto transporta līdzekli, cilvēks nekad nespēs pamanīt tik daudz nianšu, kā ejot ar kājām vai braucot ar velosipēdu. Tātad velotūrists iepazīst vidi, dabu un kultūru daudz pamatīgāk nekā autotūrists. Pie tam autotūristus ierobežo nepilnīgais ceļu tīkls, kur pretī velotūristi var izmantot praktiski jebkuru ceļu – no lielceļa līdz meža takai. Velosipēdists var vērot tādu dabu, kāda nekad nebūs vērojama no lielceļa. Ceļotāji uz diviem riteņiem pamana daudz vairāk skaistuma, kas ir paslēpts no citu acīm;…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1114937
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация